Scapă de suspendare Simona Halep?! Dezvăluiri de ultimă oră ale unui judecător. Veştile sunt uriaşe

Dezvăluiri de ultimă oră despre cazul Simonei Halep! Este o veste uriaşă pentru româncă. Un judecător a dat toate detaliile din cazul de dopaj în care este implicată jucătoarea noastră.

Simona Halep a fost suspendată temporar după ce a fost depistată pozitiv la controlul antidoping de la US Open.

Dezvăluiri de ultimă oră despre cazul Simonei Halep!

Acum, un judecător rupe tăcerea despre cazul Simonei Halep. Spune că românca ar fi dovedit că Roxadustatul a pătruns în organismul ei printr-un supliment contaminat. Acesta ar fi avut o etichetă care nu prevedea prezența substanței din clasa EPO.

Dezvăluirea a fost făcută de Cristian Jura, judecător român al Tribunalului de Arbitraj Sportiv de la Lausanne. „Se pare că s-a identificat modalitatea prin care Roxadustatul a pătruns în organismul sportivei. Prin ingerarea unui supliment alimentar contaminat. Produsul contaminat este un produs care conține o substanță interzisă, fără ca aceasta să fie precizată pe eticheta produsului sau în informațiile accesibile printr-un demers rezonabil de căutare pe internet”, a declarat Jura, conform prosport.ro.

Judecătorul mai spune că dacă scenariul de mai sus se adeverește, sportiva noastră ar mai trebui să probeze lipsa intenției de a lua substanța interzisă. Astfel, Simona ar scăpa de suspendare.

„Sportiva se află, în continuare, în acest moment între ridicarea suspendării, respectiv eliminarea oricăror sancțiuni, și suspendarea de 4 ani din activitatea sportivă. Suspendarea poate fi redusă sau chiar anulată dacă sunt întrunite cumulativ cele două condiții prevăzute de Codul Mondial Anti-Doping: să se stabilească foarte clar modul în care a pătruns substanța în organism și lipsa intenției sportivului de a lua substanța interzisă pentru îmbunătățirea performanței sportive.

Una dintre condiții a fost îndeplinită, s-a stabilit clar modul în care a ajuns substanța în organismul sportivei. Urmează ca sportiva să demonstreze și lipsa vinovăției și a neglijenței. Adică, sportivul sau altă persoană să dovedească faptul că Simona nu a știut sau suspectat și că nu putea în mod rezonabil să știe sau să suspecteze, chiar prin manifestarea celei mai atente precauții, faptul că a folosit sau că i s-au administrat substanțe interzise sau că a folosit metode interzise”, mai precizează Jura, conform sursei citate.

Distribuie articol:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Populare

Articole similare
Recomandari

Parteneri
Recomandari