Anunț uriaș despre Marian Drăgulescu! Ce s-a întâmplat cu marele campion? Este oficial

Marian Drăgulescu a spus oficial adio sportului care l-a consacrat. Marocanul s-a retras în cadrul unei gale organizate la Cluj, unde au fost premiați cei mai buni gimnaști.

Cel mai titrat gimnast din România a urcat pe podium pentru ultima oară și a fost copleșit de emoții.

Sursă foto: frgimnastica

Marian Drăgulescu s-a retras de mai multe ori

Marocanul a intrat în sala de gimnastică în 1988, la vârsta de 7 ani, după ce a mers mai întâi câteva luni la karate și înot. A fost remarcat rapid și legitimat la CS Dinamo București, unde l-a avut antrenor pe Dan Grecu, același care l-a antrenat și la lotul național.

A fost primul gimnast din lume care, la sărituri, a executat o săritura extrem de spectaculoasa și dificilă care îi poartă numele.

Prima data s-a retras în 2002, dar după câteva luni a revenit asupra deciziei. A urmat o altă retragere la finele anului 2009, dar a revenit în 2011, pentru a participa la JO de din 2012. Nu a prins însă echipa olimpică. După o perioadă în care a activat ca antrenor, a decis să participe din nou la competiții. În 2015 a cucerit medalia de argint la sărituri la Campionatele Mondiale de la Glasgow. Astfel și-a asigurat și prezenta la JO de la Rio de Janeiro, din 2016.

În 2017, la Campionatele Europene de la Cluj-Napoca, a devenit sportivul roman cu cele mai multe medalii de aur cucerite la Europene – zece. Gimnastul a fost răsplătit cu titlul de Maestru Emerit al Sportului.

Medaliile câștigate de Marian Drăgulescu

Cel mai mare regret al sportivului este că nu a reușit să câștige medalia de aur la olimpiadă. A luat doar argintul în 2004 la Atena.

Drăgulescu are opt titluri mondiale. Două la Gent în 2001 (la sol și sărituri), unul la Debrețin în 2002 (sol). La Melbourne în 2005 (sărituri), două la Aarhus în 2006 (sărituri și sol), două la Londra în 2009 (sol și sărituri).

De asemenea, a cucerit zece medalii de aur la Campionatele Europene. În 2000 la Bremen (sol), două în 2002 la Patras (cu echipa și la sărituri). Patru la Ljubljana în 2004 (cu echipa, la individual compus, la sărituri și la sol), una la Debrețin în 2005 (sol). A urmat una la Volos în 2006 (sărituri), și una în 2017 la Cluj-Napoca (sol).

Cei mai buni gimnaști ai României din 2022, premiați la Cluj

În cadrul galei de la Cluj, Dan Grecu, primul campion mondial din România şi antrenorul care a stat la baza succeselor europene, mondiale şi olimpice ale generaţiei de aur a gimnasticii masculine, a fost numit Vicepreşedinte onorific al FRG.

Sursă foto: frgimnastica

Cei mai buni gimnaști ai României din 2022 

La gimnastică artistică feminină au fost premiate Ana Maria Bărbosu, Amalia Puflea, Sabrina Maneca Voinea, Amalia Ghigoarță, Miruna Botez. Andreea Preda, Anamaria Mihăescu, Alexia Vânoagă, Ella Oprea Crețu, Ioana Stănciulescu. Bianca Vișovan și Silvia Sfiringu.

Sursă foto: frgimnastica

La gimnastică artistică masculină au fost premiați Gabriel Burtanete, Andrei Muntean, Țarcă Nicholas, David Puicea. Robert Burtanete, Norbert Marcu, Andrei Titi, Rafael Szabo, Răzvan Marc, Roland Modoianu, Nicolae Bera.

Sursă foto: frgimnastica

La gimnastică aerobică au fost premiați Gabriel Bocșer, Daniel Țavoc, Mihai Popa.

Sursă foto: frgimnastica

Leonard Manta, Antonio Surdu, Daria Mihaiu, Darius Branda, Sandra Dincă, Miruna Iordache și Mirela Frîncu.

Distribuie articol:

COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Clasament Superliga

Data provided by Scoreaxis

Populare

Articole similare
Recomandari

Parteneri
Recomandari

exquis
Loading RSS Feed
blacknews
Loading RSS Feed