Scandalul steagului ia amploare! Anunţ de ultimă oră al celor de la Sepsi: ‘Antipatie există’

Scandalul steagului ia amploare! Anunţ de ultimă oră al celor de la Sepsi. Oficialii covăsneni au luat poziţie după ce UEFA a permis ungurilor să folosească pe tricouri drapelul Ungariei Mari.

Cei de la Sepsi susţin că nu sunt de acord cu această decizie şi că nu  îi interesează anunţul venit de la UEFA.

Anunţ de ultimă oră al celor de la Sepsi

Vicepreședintele celor de la Sepsi, David Kertesz a comentat vestea venită de la Budapesta. Oficialul echipei finanţate şi de către Guvernul Ungariei s-a delimitat de oficialii Federației de Fotbal de la Budapesta. A asigurat că fanilor lui Sepsi OSK nu le va fi permis să afișeze respectivul drapel pe stadionul din Sfântu Gheorghe.

„Pe noi, la Sepsi, nu ne interesează, e treaba unei alte țări. Noi jucăm fotbal în România, în campionatul românesc. Niciodată n-am vrut și n-o să vrem să amestecăm politicul. Am înființat acest club pentru a juca fotbal.

Cu suporterii nu ai ce să faci, cu ultrașii. Au fost, sunt și vor fi naționaliști peste tot în lumea asta. Noi trebuie să-i ținem în frâu pe-ai noștri. Antipatie există, știți foarte bine.

Nu știm de ce, dar mai mult decât atât nu văd să fie. Noi așteptăm toate echipele care vin la noi cu brațele deschise. Am construit acest stadion cochet și avem nevoie de încă o echipă care face parte din țara asta, România, cu care să jucăm, în campionat. Singuri nu putem juca.

În ceea ce-i privește pe suporterii noștri, n-o să existe acest simbol pe stadionul nostru, vom avea grijă de acest aspect. Nu vrem divergențe, vrem prietenii”, a transmis Kertesz, conform prosport.ro.

„Ca rezultat al negocierilor, UEFA va permite ca drapelul, care simbolizează respectul față de Ungaria istorică și solidaritatea cu fanii din străinătate, să fie adus pe stadioane, cu următoarele condiții:

– ca acesta să afișeze harta Ungariei istorice, nu alte simboluri sau inscripții;
– să cuprindă doar culorile roșu, alb și verde;
– să nu încurce vizionarea netulburată a meciului de către fani.

În același timp, fanii noștri trebuie să știe că dacă un mesaj rasist sau politic va fi plasat pe drapel, asta va provoca măsuri disciplinare. Acest lucru dăunează echipei și percepției asupra fotbalului maghiar. Federația le cere tuturor fanilor să se abțină de la orice formă de ură”, a fost anunţul Federației Maghiare de Fotbal.

Distribuie articol:

COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Clasament Superliga

Data provided by Scoreaxis

Populare

Articole similare
Recomandari

Parteneri
Recomandari

exquis
Loading RSS Feed
blacknews
Loading RSS Feed