Decizie scandaloasă! UEFA nu se bagă în politică, dar ungurii au obținut asta de la forul continental! E incredibil: au voie să afișeze steagul Ungariei Mari!

S-a susținut de fiecare dată că UEFA nu tolerează și chiar sancționează imixtiunile politicului în mișcarea sportivă, mai ales în competițiile guvernate de forul continental.

De asemenea, sunt aspru pedepsite orice manifestări cu tentă din partea fanilor, având de suferit echipele ale căror fani afișează bannere sau steaguri care conduc către anumite mișcări politice.

Așadar, în acest context, vestea venită dinspre Federația Maghiară de Fotbal a picat ca un trăznet! Demersul anunțat încă din februarie de Sandor Csanyi, președintele forului de la Budapesta și vicepreședinte al UEFA și FIFA, că va negocia UEFA autorizarea simbolului Ungariei Mari la meciurile internaționale pentru ca ultrașii maghiari să nu suporte consecințe, a primit un răspuns.

”Nu constituie comportament rasist!”

„Acceptând argumentele Federației Maghiare, cele două organizații au concluzionat că doar culorile hărții istorice a Ungariei și ale drapelului arpadian nu constituie comportament rasist, dar asta nu se aplică și pentru simbolurile și inscripțiile suplimentare plasate pe drapel, cum nu se aplică nici pentru scandările fanilor”, au scris oficialii maghiari în comunicat.

„Ca atare, vom permite utilizarea acestor drapeluri la următoarele două meciuri”, mai transmite Federația din Ungaria. Partidele se vor juca ambele pe teren propriu și vor fi contra Estoniei (23 martie, amical) și a Bulgariei (27 martie, preliminarii EURO).

”Ungaria Mare” cuprinde teritorii din Transilvania!

”UEFA va permite ca drapelul, care simbolizează respectul față de Ungaria istorică și solidaritatea cu fanii din străinătate, să fie adus pe stadioane, cu următoarele condiții:

– ca acesta să afișeze harta Ungariei istorice, nu alte simboluri sau inscripții;
– să cuprindă doar culorile roșu, alb și verde;
– să nu încurce vizionarea netulburată a meciului de către fani.”, se mai arată în comunicatul federației maghiare, conform gsp.ro.

Harta Ungariei Mari cuprinde și o parte din Transilvania, ținut românesc, plus teritorii care aparțin Slovaciei, Croației, Serbiei, Ucrainei și Sloveniei.

„Orice manifestare de tip revizionist, indiferent de forma pe care o îmbracă, este inacceptabilă, contrară realităților actuale și angajamentelor asumate în comun de România și Ungaria”, fusese reacția Ministerului Afacerilor Externe Român, anul trecut, după ce premierul Viktor Orban a fluturat la un meci un fular cu harta Ungariei Mari.

 

 

Distribuie articol:

COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Clasament Superliga

Data provided by Scoreaxis

Populare

Articole similare
Recomandari

Parteneri
Recomandari

exquis
Loading RSS Feed
blacknews
Loading RSS Feed