În ziua de Paște, toată familia stă la masă acasă la Victor Pițurcă! E lege, iar aceste bucate tradiționale sunt nelipsite: `Și mielul e oltean`

În ziua de Paște, toată familia stă la masă acasă la Victor Pițurcă! E lege, iar aceste bucate tradiționale sunt nelipsite.

E datina de sărbători ca măcar atunci familia să se așeze la masă împreună, iar Paștele are o semnificație și mai puternică pentru tot românul.

Tradiționalist și conservator asumat, Victor Pițurcă ține la acest lucru. Așa că indiferent de posibilitățile materiale de care dispune și-i permite să petreacă oriunde pe planetă, Pițurcă respectă obiceiul din bătrâni.

Pițurcă: ”Ciorba de miel este vedeta”

Chiar dacă, în general, este un tip ponderat când vine vorba de mâncare, ceea ce-l ajută să se mențină, Pițurcă face o excepție de Paște.

”Îmi plac toate, tot ceea ce se pregătește, toate bucatele tradiționale, tot ceea ce au pus părinții noștri pe masă de-o viață. Și chiar mănânc și eu la zi sfântă”, mărturisește fostul selecționer al echipei naționale pentru SportBull.

Marea slăbiciune a lui Pițurcă – că trebuia să fie și asta – o dezvăluie chiar el. ”Nu lipsește niciodată ciorba de miel. Păcele, dacă ai auzit, așa i se spune la noi, la olteni, e vedeta. E o ciorbă de miel care nu se face nici măcar în toată zona Olteniei, doar în anumite locuri. O ciorbă de miel cum nu există, se face din măruntaie… Sigur, mai este și mielul la cuptor, dar ciorba e vedeta”, povestește fostul antrenor al Craiovelor.

Ingredientul secret al rețetei: mielul este oltean

Și ca totul să fie cum scrie la carte, mielul din ale cărui măruntaie pregătește Pițurcă tradiționala ciorbă este cumpărat tot de la țară. ”Am pe cineva, tot așa, acolo pe la noi, pe la țară. Adică și mielul este oltean, ca să glumim puțin… Aș fi avut de unde să iau și de aici, mai de aproape, pe lângă București, că eu nu am la mine la fermă și oi, dar prefer să fie miel oltenesc”, mărturisește Pițurcă.

Cumpătatul Piți își face pofta la masa de Paște, de unde nu lipsește niciun membru al familiei, de la copii, la nepoți. Și nu-și face griji de excese, deoarece nu se abate de la programul de mișcare zilnică. În fiecare zi aleargă câțiva kilometri, prin pădurea Băneasa.

”Asta am făcut toată viața, așa voi continua până nu voi mai fi… Fără sport… Așa ar trebui să facă orice persoană, orice om, cât îi permite timpul.”, spunea Pițurcă într-un interviu mai vechi.

Distribuie articol:

COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Clasament Superliga

Data provided by Scoreaxis

Populare

Articole similare
Recomandari

Parteneri
Recomandari

exquis
Loading RSS Feed
blacknews
Loading RSS Feed