Elisabeta Lipă dă de pământ cu șefii sportului românesc. Ce i-a transmis lui Eduard Novak: ministrului i se cere demisia

Elisabeta Lipă se implică în scandalul uriaș din sportul românesc. Sindicatul Național Sport și Tineret l-a atacat dur pe ministrul Novak, ba mai mult a organizat și un protest.

Eduard Novak a fost chemat în Parlamentul României să dea explicații, și mai mulți oameni politici i-au cerut să-și dea demisia.

Fosta campioană avertizează că toate aceste dispute dăunează sportului și crede că doar dialogul ar putea rezolva lucrurile.

Elisabeta Lipă dă de pământ cu șefii sportului românesc

Elisabeta Lipă a avut conflicte cu Ministrul Sportului în repetate rânduri. Acum însă crede că s-a ajuns prea departe. Toate scandalurile din ultima vreme dăunează sportului românesc, mai ales că este an preolimpic.

„Eu cred că dialogul e calea pe care trebuie să o urmeze cei care sunt nemulţumiţi. Şi suntem cu toţii nemulţumiţi, deoarece la federaţie am obţinut un buget mai mic. Dacă aş fi veşnic revoluţionară, ce aş rezolva? Că banii s-au dat, problema persistă de foarte mult timp.

Cerinţele performanţei sunt foarte mari şi dacă nu înţelegi că performanţa cere o finanţare pe măsură, şi dacă vrem să obţinem nişte rezultate de excepţie la Jocurile Olimpice, trebuie să investim…

Şi aici trebuie să intervină, începând cu preşedintele României, cu premierul, cu ministrul de finanţe, să se găsească soluţii. Mie îmi pare rău că sportul a ajuns în situaţia asta, să se războiască toţi cu toţi, pentru că nu asta este soluţia, din punctul meu de vedere”, a declarat Lipă.

Lipă, despre schimbarea lui Novak

Întrebată dacă o schimbare a ministrului Sportului ar fi o soluţie pentru rezolvarea problemelor, Lipă a spus:

„Nu ştiu, nu mă pronunţ, nu este treaba mea. Nu ştiu dacă ar rezolva sau nu ar rezolva problema schimbarea unui ministru. Noi vorbim despre un buget care este repartizat, vorbim de un an în care nu se mai poate face mare lucru, decât la nişte rectificări să mai obţină nişte bani.

Dacă nu a respectat legea, nu că trebuie să îşi dea demisia, e prea simplu despre ce vorbim. Sunt organele statului care pot controla acest lucru şi atunci nu ne mai punem atâtea întrebări”, a mai spus fosta campioană.

Mesajul lui Novak după protestul organizat de SNST

„Ministerul Sportului a avut mereu o atitudine deschisă către colaborare și am căutat soluții la problemele reale din sportul românesc. Am arătat în repetate rânduri că ne dorim să ascultăm revendicările Sindicatului Național Sport și Tineret.

Protestul SNST, din 23 martie, a fost unul fără a avea baze reale. Nu am văzut nimic legat de sport, de solicitări în beneficiul angajaților, de proiecte de viitor. A fost o manifestație cu lozinci care nu au legătură cu sportul, cu atacuri la persoană și incitare la violențe.
Ministerul Sportului nu a obstrucționat în niciun fel protestul, din contră a asigurat cadrul pentru organizarea acestei acțiuni.

Atribuțiile unui sindicat ar trebui să fie altele, să reprezinte interesele angajaților și membrilor săi. Dacă sindicatul ar aloca măcar 10% în beneficiul sportului, din efortul depus pentru aceste atacuri, am vedea niște rezultate importante.

Noi vom continua să susținem dialogul și să căutăm sprijin pentru acele proiecte care vin în sprijinul sportului din România, precum Strategia Națională pentru Sport, îmbunătățirea cadrului legislativ, dezvoltarea infrastructurii sportive, descentralizarea, creșterea sportului de performanță, a celui de masă și cel din școli”, este mesajul postat pe pagina de Facebook a lui Eduard Novak.

Distribuie articol:

COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Clasament Superliga

Data provided by Scoreaxis

Populare

Articole similare
Recomandari

Parteneri
Recomandari

exquis
Loading RSS Feed
blacknews
Loading RSS Feed