De ce nu l-a luat Pițurcă pe Bratu la Campionatul European din Elveția și Austria? Motivul s-a aflat abia acum

Cum cea mai dezbătută problemă din ultima vreme a fost selecția jucătorilor la echipa națională, dat fiind că a început campania pentru turneul final continental de la anul, au început să fie ”dezgropați morții”.

Astfel că s-a ajuns și la controversa de dinainte de EURO 2008, când selecționerul Victor Pițurcă l-a lăsat acasă pe fostul atacant al lui Dinamo Florin Bratu, care era în mare formă, în favoarea lui Ciprian Marica. De ce? Bogdan Lobonț a „dat din casă”.

„Exemplul cel mai elocvent e înainte de Campionatul European din Elveția și Austria (n.r. 2008). Înainte să plecăm în Elveția, să dea lotul final la UEFA, eram cu unul în plus și în plus cine era? Unul dintre atacanți.

Și în perioada aceea, Florin Bratu era în formă, unul dintre golgheterii campionatului intern dacă nu mă înșel, plus Ciprian Marica. Dar discuția… Nea Piți, dacă o spun (n.r. și nu trebuia), îmi prezint scuzele. De ce mi-am prezentat scuzele? Consider că mai bine vă spunea el, dar dacă ai băgat bățul prin gard o spun eu.”, a spus Bogdan Lobonț la Prosport Special.

„Îl aleg pe Ciprian pentru asta„

”(n.r. Victor Pițurcă) A avut o discuție și cu Florin, și cu Ciprian, de a motiva de ce îl alege pe Ciprian în detrimentul lui. I-a spus: «Ok, tu ești într-o formă foarte bună, ai demonstrat în campionatul recent încheiat că ești într-o formă foarte bună.

Dar ținând cont că Ciprian a fost un om important pentru echipa națională a României și în continuare este un om important și golurile, prestațiile pe care le-a avut pe durata acestor calificări au făcut în așa fel încât noi să fim prezenți la acest Campionat European, eu îl aleg pe Ciprian»”, a povestit Lobonț.

 

Distribuie articol:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Clasament Superliga

# Echipă MJ V E Î GM GP DG P

Populare

Articole similare
Recomandari

Parteneri
Recomandari