Au început ca leii, au terminat ca mieii. România a învins și pe Belarus, dar în loc de speranță, a oferit îngrijorare

Aproape 30.000 de oameni și-au rupt din timp și din bani și au venit într-o seară de marți să le facă galerie elevilor lui Edi Iordănescu în România – Belarus.

Și după cum s-au văzut faptele în primele 2O de minute, am crezut că vom asista la o execuție în direct. Nicolae Stanciu a reușit o execuție de senzație, din unghi, dintr-o lovitură liberă și a deschis scorul în minutul 16.

Iar în minutul 19, Andrei Burcă a urmărit o centrare a lui Răzvan Marin, a intrat în duel cu fundașul advers în 6 metri, a pus piciorul din alunecare, iar mingea a prins o traiectorie curioasă, scurgându-se în poarta.

Dar cum fotbalistul român nu-și poate contesta ADN-ul, exact ca-n meciul cu Andorra, ”tricolorii” s-au lăsat pe tânjală, că doar sacii erau deja în căruță.

Sigur, putem să ne luăm după cronicarii exaltați sau după comentariul supradimensionat sau putem să ne uităm cu ochiul liber că până la pauză nu doar că n-au mai înscris, dar erau cât pe ce să fie penalizați românii.

Drăgușin, de exemplu, a atins cu cotul o minge în careu, în minutul 42, însă arbitrii n-au considerat gestul voluntar, așa că bielorușii au protestat degeaba. Belarus a fost la un pas de gol în debutul părții secunde. Sau, mai cinstit, am fost noi la un pas de autogol, tot prin Burcă. Ionuț Radu a bărbierit o minge, să nu o lase în corner, dar a scăpat-o în careu și noroc că a fost respinsă.

Și de unde ne lăudam cu avalanșă de ocazii în prima parte, echipa lui Iordănescu junior s-a tăiat ca maioneza, nemaibifând decât o transversală a lui Alibec în minutul 57 și niște prezențe sporadice în careul bielorus.

Treptat-treptat, leii din debutul partidei s-au metamorfozat în miei. Au rătăcit busola și au pierdut traseele. Discret, ca nu fie prea dur cuvântul jenant, cam s-ar caracteriza finalul de meci.

Pe care România l-a câștigat cu 2-1. Da, nu este o greșeală de tipar. Belarusul a marcat în minutul 86 prin Morozov. Și i-a cam înghesuit pe tricolori în ultimele minute, în fluierăturile publicului.

Este în o.k, ne-am încadrat regulamentar, cu 6 puncte, în spatele unei Elveții din altă lume. Și după această ”dublă” din debut, concluzia seamănă parcă am fi în bancul următor. Pentru orice soluție, naționala României găsește câte o problemă. Problema, de fapt, e una singură. Că pentru noi, abia acum încep meciurile adevărate,

ROMÂNIA: I. Radu – Cr. Manea, Drăgușin, Burcă, Opruț – R.Marin, T. Băluță, N.Stanciu – Moruțan, Alibec, Man
Rezerve: Fl. Niță, Moldovan, Cicâldău, Rus, L.Munteanu, Olaru, M. Marin, Dobre, Fl. Tănase, Oct.Popescu, Sorescu
Selecționer: Edward Iordănescu

BELARUS: Plotnikov – Bykov, Volkov, Khadarkevich, Malkevich – Kovalev, Selyava, Yablonski, Ebong – Bakhar, Khvaschinski
Rezerve: Makavchik, Kudravets, Stepanov, Shvetsov, Polyakov, Shauchenka, Bacharou, Yuzepchuk, Kaplenko, Grechikho, Klimovich, Marozau
Selecționer: Georgi Kondratjev

 

Distribuie articol:

COMENTARII

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Clasament Superliga

Data provided by Scoreaxis

Populare

Articole similare
Recomandari

Parteneri
Recomandari

exquis
Loading RSS Feed
blacknews
Loading RSS Feed