Victoria Azarenka, huiduită la Wimbledon. Ce a putut să spună de jucătoarea din Belarus despre spectatori

Victoria Azarenka, momente dificile la Wimbledon. Jucătoarea din Belarus a fost învinsă în optimile de finală de Elina Svitolina, scor 6-2, 4-6, 6-7 (9).

La finalul meciului, Azarenka nu și-a așteptat adversara la fileu pentru a saluta, știindu-se deja că jucătoarea din Ucraina nu le strânge mâna sportivelor din Rusia și Belarus. Totuși, Azarenka a fost huiduită și nu s-a mai abținut.

Victoria Azarenka huiduită la Wimbledon: „Lumea este atentă la niște spectatori beți”

Victoria Azarenka a fost fluierată de spectatori, după meciul cu Svitolina, din optimi de finală la Wimbledon. A salutat-o pe ucraineancă fără să-i strângă mâna.

Fostul număr 1 mondial a considerat că a avut o atitudine corectă faţă de adversara sa.

„Discuțiile despre strângerile de mâini nu sunt vitale. Dar, dacă vreți să continuăm să discutăm despre asta, n-aveți decât. Puteți să faceți un caz din asta, să dați titluri, orice ați face, mergeți înainte!

Svitolina nu dă mâna cu jucătoare din Rusia și Belarus. Îi respect decizia. Ce trebuia să fac? Să stau și să aștept? Nimic din ce aș fi făcut nu era bine, așa că am făcut ceea ce am crezut de cuviință, pentru a-i transmite că îi respect decizia.

Cred că a fost un meci de tenis grozav. Dacă lumea este atentă numai la strângerile de mână sau la niște spectatori beți, care huiduie la final, e păcat!”, a afirmat Victoria Azarenka.

Elina Svitolina a oferit și ea câteva declarații pe acesst subiect.

„Cred că organizaţiile de tenis ar trebui să facă o declaraţie pe această temă pentru a explica faptul că nu vor exista strângeri de mână între ruşi, belaruşi şi ucraineni. Nu ştiu dacă este clar pentru oameni.

Unii oameni nu prea ştiu ce se întâmplă. Acelaşi lucru mi s-a întâmplat şi mie la Paris (a fost fluierată după ce a pierdut în faţa Arinei Sabalenka). A fost la fel de nedrept pentru mine acolo. Am impresia că atunci când o jucătoare pierde şi nu există o strângere de mână, este huiduită. Ceea ce trebuie făcut este să comunicăm acest lucru”, a spus Svitolina.

Distribuie articol:

COMENTARII

1 COMENTARIU

  1. Fiecare sportiv are dreptul sa faca asacum simte. Dar politica nu ar trebui sa aiba de a face cu sportul care prin definitie trebuie sa fie un gest de altruism. Terenul de tenis este un camp de batalie intre sportivi care isi etaleaza talentul, forta, abilitatile. Dar nu e camp de razboi. Razboiul este facut de politicieni, este atavismul uman, puterea diavolului pe pamant. Ce pacat…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Clasament Superliga

Data provided by Scoreaxis

Populare

Articole similare
Recomandari

Parteneri
Recomandari

exquis
Loading RSS Feed
blacknews
Loading RSS Feed