Vestea momentului pentru Simona Halep! Anunţul care tocmai a venit. Românca se poate pregăti de competiţia carierei

Vestea momentului pentru Simona Halep! Anunţul care tocmai a venit. Românca se poate pregăti de competiţia carierei. Sunt şanse mari ca fostul lider mondial să primească invitaţie la Jocurile Olimpice.

Şeful tenisului românesc, George Cosac, face dezvăluirea momentului. Simona Halep este aproape de Jocurile Olimpice de la Paris.

Vestea momentului pentru Simona Halep!

Marele vis al Simonei Halep, după revenirea în activitate este să reprezinte din nou România la Jocurile Olimpice de la Paris. A ratat prezenţa la Billie Jean King Cup pentru duelul cu Ucraina, din cauza unei accidentări. Totuşi, primeşte şi veşti bune.

Chiar dacă nu îndeplinește niciunul dintre criteriile necesare pentru calificarea la Jocurile Olimpice, Simona este pe punctul de a primi un wild card, conform as.ro. Halep a participat la o singură ediție a JO, în 2012, la Londra. A fost eliminată în primul tur.

”Ca să ajungi la Jocurile Olimpice, trebuie să faci de două ori parte din lotul Billie Jean King Cup, într-un ciclu olimpic. Nu este cazul ei, pentru că a fost suspendată şi nu a jucat şi acum este accidentată. Linia se trage în clasament la 59, dar tabloul de concurs este format din 64 de jucătoare.

De la 59 la 64 sunt nişte wild card-uri, nişte derogări care pot fi date sportivelor cu performanţe extraordinare sau sportivelor din ţara organizatoare. Având în vedere că Simona este fost număr 1 WTA. Este câştigătoare de Roland Garros, având în vedere că se joacă la Roland Garros, eu cred că are şanse foarte mari să fie acceptată şi să facă parte din acele jucătoare.

Fiecare ţară participantă, are dreptul să participe cu patru sportivi. Dar sunt ţări precum Statele Unite, Cehia, Rusia, Ucraina, China care au mai mult de patru sportive în top 60. Practic, această linie se lărgeşte. Şi în aceste condiţii va fi puţin probabil ca în timpul scurt care a rămas până la Jocurile Olimpice ca Simona să aibă clasamentul necesar.

Am început demersurile cu reprezentantul ei şi cu preşedintele COSR, Mihai Covaliu, de a obţine un wildcard pentru Simona la Jocurile Olimpice de la Paris. Noi sperăm, eu cred că în proporţie de 90% are şansa de a primi acest wildcard.

De ce? A fost numărul 1 mondial, câştigătoare de Grand Slam chiar la Paris şi faptul că i s-a făcut o mare nedreptate. Sunt nişte argumente care stau în picioare în faţa oricăror alte contraargumente”, a declarat George Cosac.

Distribuie articol:

COMENTARII

Clasament Superliga

Data provided by Scoreaxis

Populare

Articole similare
Recomandari

Parteneri
Recomandari

exquis
Loading RSS Feed
blacknews
Loading RSS Feed