Un nou scandal la Cupa Mondială 2022! Franţa face reclamaţie la FIFA. Decizia luată după meciul cu Tunisia

Un nou scandal la Cupa Mondială 2022! Franţa face reclamaţie la FIFA. Decizia luată de francezi după meciul cu Tunisia. Naţionala cocoşului galic spune că a fost dezavantajată într-un mod clar.

Cupa Mondială 2022 este plină de controverse şi scandaluri. Acum, a venit rândul Franţei să protesteze.

Un nou scandal la Cupa Mondială 2022!

Franța face scandal după ce a pierdut meciul cu Tunisia, scor 0-1. Campioana mondială en-titre a încheiat pe primul loc grupa D, dar nu se împacă cu înfrângerea. Francezii s-au enervat că reușita din minutul 90+8 a lui Griezmann a fost anulată de VAR. Totul s-a întâmplat deşi arbitrul pusese inițial punct partidei.

Golul lui Antoine Griezmann a fost anulat din cauza unei poziții de ofsaid în care se afla atacantul de la Atletico Madrid. Federația Franceză de Fotbal va depune o reclamație la FIFA, conform RMC Sport.

„Vom depunde o reclamație pentru golul lui Antoine Griezmann, care a fost anulat greșit, din punctul nostru de vedere. Această reclamație trebuie depusă în termen de 24 de ore după încheiera jocului”, spun cei din echipa Franţei, potrivit publicației franceze.

Sursa citată spune că a analizat mai multe imagini de la finalul meciului Franța – Tunisia 0-1. Mai mult, susţine că arbitrul nu avea niciun drept să anuleze golul lui Griezmann.

Francezii scriu că protocolul VAR nu le permite arbitrilor să revină și să analizeze o fază dacă jocul a apucat să se reia. Fix acest lucru s-a întâmplat la acest meci.

„Am consultat mai multe imagini de la televiziune, inclusiv unele care nu au fost transmise în diret. După golul lui Antoine Griezmann și bucuria naționalei Franței, toți jucătorii s-au repoziționat în teren. Arbitrul a fluierat apoi relurea meciului. În următoarea secundă, a fluierat finalul meciului. Asistenții au intrat pe teren, au intrat inclusiv cameramanii. Un sfârșit clasic de meci.

La doar câteva secunde după ce a fluierat reluarea meciului, iar apoi finalul, arbitrul le-a transmis jucătorilor că golul se verifică la VAR pentru poziția de ofsaid în care s-ar afla Antoine Griezmann. Totuși, așa cum surse din arbitraj ne-au confirmat, nu este posibil să te întorci la VAR dacă ai reluat jocul.

Există o singură posibilitate de a verifica o fază la VAR chiar și după ce s-a reluat jocul, dar aceasta nu are legătură cu verificarea unui ofsaid. Conform articolului 1.10 din protocolul VAR, dacă jocul a fost oprit, iar apoi s-a reluat, arbitrul nu poate verifica o fază, cu excepția cazurilor în care se verifică identitatea unui jucător sau a celor în care există comportament violent: scuipat, mușcat sau alte manifestări insultătore”, mai spune publicaţia franceză.

Distribuie articol:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Populare

Articole similare
Recomandari

Parteneri
Recomandari