Un judecător TAS intervine. A dat explicații după verdictul Comisiei de Recurs în cazul Sepsi – FCU Craiova: ‘Este doar un prim pas’

Cristian Jura, judecător la TAS și vicepreședintele Consiliului Național pentru Combaterea Discriminări (CNCD), a vorbit despre decizia Comisiei de Recurs în cazul Sepsi – FCU Craiova. 

Meciul se va rejuca pe data de 16 martie din minutul 1.

Cristian Jura spune că decizia a fost una normală. De altfel acesta susține și în urmă cu două zile că rezultatul ar trebui decis pe teren și nu de o comisie.

Cristian Jura: „Este o soluție în favoarea sportului”

„Salut decizia Comisiei de Recurs din cadrul FRF pentru măsura adoptată astăzi prin care a dispus rejucarea meciului dintre Sepsi OSK și FC U Craiova. Este o soluție în favoarea sportului și a combaterii rasismului și xenofobiei.

Meritul sportiv a contat mai presus de orice zgomot de fond. Nu trebuie să uităm o clipă principiile fundamentale ale sportului : fairplay și bucuria performanței. Decizia de azi este doar un prim pas și generează angajamente curajoase pentru autorități, FRF, LPF, cluburi, autorități locale, asociații ale suporterilor.

Autoritățile trebuie să adopte măsuri severe de sancționare individuală a suporterilor care comit acte de rasism sau xenofobie, FRF și LPF.

Aștept sa văd un meci organizat exemplar din punctul de vedere al combaterii rasismului/xenofobiei pe stadion și al unei atmosfere de fairplay din partea tuturor”, a declarat Cristian Jura, pentru ProSport.

Sepsi a trecut la amenințări

Covăsnenii au luat foc după ce au aflat că trebuie să joace meciul cu FCU Craiova. Șefii echipei, au declarat pentru PRO TV, că vor să caute dreptatea în altă parte și vor merge la TAS.

„Nu ne oprim nici noi, mergem la TAS și noi. Să vedem cine a avut dreptate. Căutăm în altă parte. Văd că în țara noastră nu se poate, nu e regulament, nu e nimic. A intervenit legea domnului Mititelu”, a declarat Attila Hadnagy pentru Sport.ro și PRO TV

Distribuie articol:

COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Clasament Superliga

Data provided by Scoreaxis

Populare

Articole similare
Recomandari

Parteneri
Recomandari

exquis
Loading RSS Feed
blacknews
Loading RSS Feed