Surpriză uriaşă la Wimbledon! S-a terminat duelul Iga Swiatek-Elina Svitolina: ‘A fost printre primii jucători care au ajutat Ucraina’/Video

Surpriză uriaşă la Wimbledon! S-a terminat duelul Iga Swiatek-Elina Svitolina. Nimeni nu se aştepta la un asemenea deznodământ

Elina Svitolina a învins liderul mondial la WTA, cu scorul de 7-5, 6-7(5), 6-2, și s-a calificat în semifinalele Wimbledon 2023.

Literul WTA a fost eliminată în sferuri la Wimbledon

Iga Swiatek, a fost eliminată de Elina Svitolina în „sferturile” Wimbledon 2023. Svitolina s-a adaptat rapid la schimbarea suprafeței, iar contra lui Swiatek a făcut o adevărată demonstrație de forță.

În semifinale, Elina Svitolina o va înfrunta pe cehoaica Marketa Vondrousova (42 WTA).
Ucraineanca a revenit în circuit în aprilie, după ce aceasta și Gael Monfils au devenit părinți în octombrie 2022. La 10 luni distanță, Elina și-a egalat cea mai bună performanță din carieră.

În ciuda unei frecvențe reduse a primului serviciu, doar 54% în primul set, Elina a reușit să controleze raliurile în fața liderului mondial. După 58 de minute, actul inaugural a fost tranșat cu 7-5.

Svitolina s-a ținut scai de Swiatek și în continuare. Setul secund a fost pierdut din cauza micilor detalii, într-un tiebreak plin de răsturnări. 6-7(5).

Decisivul nu a avut istoric. Surprinzător, proaspăta mămică a dominat toate aspectele, inclusiv cele fizice. A căutat tot mai mult loviturile direct câștigătoare, a venit mai des spre fileu și a obținut biletul spre semifinale.

Reprezentanta Ucrainei își egalează cea mai bună performanță din carieră. Mai avea două semifinale de Grand Slam, la Wimbledon 2019 și US Open 2019.

Elina Svitolina: „Nu e ușor să înfrunți pe cineva la care ții!”

„Nici nu știu ce se petrece acum în mintea mea. Sunt foarte fericită că am avut șansa de a participa din nou la acest turneu, iar acest meci, într-o atmosferă fantastică… incredibil, nu am cuvinte! Iga nu e doar o mare campioană, ci și o persoană tare amabilă.

A fost printre primii jucători care au ajutat Ucraina, a fost un mare sprijin. Nu e ușor să înfrunți pe cineva la care ții, cu care ai împărțit atâtea momente frumoase. Îi mulțumesc!

Dacă cine mi-ar fi spus că ajung în semifinale și elimin liderul mondial, aș fi replicat că nu e în toate mințile”, a declarat Elina Svitolina.

Distribuie articol:

COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Clasament Superliga

Data provided by Scoreaxis

Populare

Articole similare
Recomandari

Parteneri
Recomandari

exquis
Loading RSS Feed
blacknews
Loading RSS Feed