Stefano Domenicali: ‘Includerea de noi echipe în Campionatul Mondial de Formula 1 nu reprezintă o prioritate’

Stefano Domenicali spune că includerea de noi echipe în Campionatul Mondial de Formula 1 nu reprezintă o prioritate, chiar dacă nu sunt suficiente locuri pentru „mari piloţi” aflaţi în prezent fără angajament, informează Sky Sports.

În acest moment sunt 10 echipe şi 20 de locuri în Formula 1, un număr mai mic decât în majoritatea anilor din istoria acestei discipline. Asta chiar dacă, popularitatea competiției a crescut semnificativ.

Audi este confirmat deja ca furnizor de motoare începând din 2026, în timp ce Porsche vrea să intre la rândul său în Formula 1.

„Acum Formula 1 este extrem de competitivă, dar trebuie să fii foarte puternic din punct de vedere financiar, din punct de vedere al competenței, iar astăzi acesta este unul dintre lucrurile cruciale, pentru a te asigura că stabilitatea sistemului va fi pentru o lungă perioadă de timp”, a declarat Domenicali, președintele şi directorul general al Formulei 1,.

Stefano Domenicali: „Trebuie să fim echilibraţi”

„Ca întotdeauna, trebuie să fim echilibrați. Trebuie să vedem toate lucrurile care sunt în jurul mesei. Având mai mulți piloți, în final va exista întotdeauna o limită până la care poți merge. Adăugând o echipă sau două, s-ar putea deschide câteva locuri pentru piloţi. Dar trebuie să avem şi dimensiunea potrivită în ceea ce are succes pentru acest sport. Cred că în acest sens există evaluarea sustenabilităţii echipei, evaluarea de a nu fi prea aglomerat cu asta. Aşa că aş spune că, din punct de vedere al priorităţii, nu este chiar o necesitate pentru Formula 1 astăzi”, a explicat responsabilul italian.

Ediția 2023 a Campionatului Mondial de Formula 1 va cuprinde un număr record de 24 de Mari Premii. Calendarul a fost aprobat marți de Consiliul Mondial al Sportului cu Motor din cadrul Federaţiei Internaţionale de Automobilism (FIA).

Distribuie articol:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Populare

Articole similare
Recomandari

Gigi Becali, oprit de poliție! Ce făcea în fața Guvernului? Amănunte de ultimă oră

Patronul celor de la FCSB, Gigi Becali a fost...

Dezvăluiri incredibile despre Ion Țiriac! Alexandru Arsinel l-a dat de gol înainte de moarte: „Era ahtiat”

Maestrul Alexandru Arșinel a încetat din viață joi, la...

Dueluri șoc în grupele Cupei României. Rapid-CFR, sau Dinamo-FCU Craiova printre capetele de afiș

În noul sezon, Cupa României are un nou format,...

Gigi Becali a lăsat mască pe toată lumea! Ce a putut să spună după moartea lui Alexandru Arșinel: „Ce pierdere, tată?”

Gigi Becali, patronul FCSB-ului, a reacționat după aflarea decesului...

Parteneri
Recomandari