Simona Halep e distrusă! Anunț incredibil după ce a fost suspendată. Ce le-a transmis acuzatorilor de la ITIA

Simona Halep a acordat un interviu în presa internațională în care a vorbit despre suspendarea de 4 ani pe care a primit-o.

Fostul lider mondial a avut și un mesaj pentu cei de la ITIA.

Simona Halep, anunț incredibil după ce a fost suspendată

Simona Halep a fost suspendată 4 ani pentu dopaj, după ce a așteptat verdictul un an. Românca a fost deranjată de felul în care a fost judecat cazul său și a vorbit despre acest lucru în presa din America. Simona a recunoscut că verdictul a surprins-o.

”Aveam încredere după audiere, pentru că erau foarte multe lucruri care nu aveau sens și nu sunt corecte. Când am primit decizia, am fost complet șocată. Nu puteam să cred că m-au suspendat pentru patru ani, când noi am descoperit că suplimentul era contaminat, iar sângele meu era complet normal.

Nu au găsit nimic în neregulă în sângele meu. Este o nebunie că au luat această decizie cu tot ce a prezentat echipa mea. M-au judecat în baza unor scenarii. Nu există nicio dovadă, este o nebunie”, a declarat Halep, într-un interviu acordat pentru frontofficesports.com.

Comunicatul ITIA în cazul de dopaj al româncei

ITIA a anunțat că Simona Halep a fost suspendată pentru dopaj 4 ani, marțea trecută.

„ITIA confirmă că un tribunal independent a suspendat-o pe jucătoarea Simona Halep pe o perioadă de patru ani, după încălcări ale Regulamentului Anti-Doping din Tenis (TADP).

Dublă campioană de Grand Slam, Halep a fost acuzată de două încălcări separate ale regulamentului. Prima legată de substanța interzisă roxadustat, la US Open 2022, descoperită în urma unei probe de urină din timpul competiției. A doua legată de nereguli legate de pașaportul biologic.

Tribunalul independent, stabilit de Sport Resolutions, a audiat experți pe 28 și 29 iunie, la Londra, atât din partea lui Halep, cât și din partea ITIA, iar jucătoarea le-a prezentat inclusiv juraților dovezi în mod direct, ca parte a procedurii.

Pe 11 septembrie 2023, tribunalul a confirmat că a descoperit că jucătoarea a comis în mod intenționat încălcarea Regulamentului Anti-Doping din Tenis, articolul 2:

prezența și folosirea roxadustatului, așa cum a fost demonstrată de proba de urină colectată pe 29 august 2022 la US Open
folosirea unei substanțe sau practici interzise în 2022, bazată pe colectarea și analizarea a 51 de probe de urină oferite de jucătoare
Acuzația legată de pașaportul biologic a fost de asemenea menținută, din moment ce tribunalul a spus că nu există niciun motiv de a avea îndoieli legate de opinia puternică oferită unanim de trei experți, conform cărora explicația pentru neregulile din pașaport este „probabil dopajul”.

Tribunalul a acceptat argumentul lui Halep conform căruia a înghițit un supliment contaminat, dar a concluzionat că cantitatea înghițită nu s-a regăsit și în proba de urină”, se arată în comunicat.

Distribuie articol:

COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Clasament Superliga

Data provided by Scoreaxis

Populare

Articole similare
Recomandari

Parteneri
Recomandari

exquis
Loading RSS Feed
blacknews
Loading RSS Feed