Ion Țiriac s-a dezlănțuit! Ce este obligată să facă Simona Halep. Magnatul a spus clar

Ion Țiriac s-a dezlănțuit. Fostul jucător de tenis a sărit să o apere pe Simona Halep, după ce a fost suspendată pentru dopaj 4 ani.

Omul de afaceri a spus ce a fi făcut în cazul în care s-ar fi aflat în situația fostului lider mondial.

Ion Țiriac s-a dezlănțuit

Ion Țiriac a avut o primă reacție în cazul Simonei Halep. Omul de afaceri a susținut-o încă de la începutul scandalului de dopaj. Țiriac crede că tratamentul aplicat româncei nua  fost unul corect, pentru că nu a beneficiat deloc de prezumția de nevinovăție.

Fostul jucător de tenis a spus ce ar fi făcut dacă era într-o situație similară.

„Ce-i rămâne de făcut? Eu, ce aș face, aș da în judecată pe toată lumea. Dar pe toată lumea! Un an întârziere, de ce, cum? Iar cei care mi-au dat suplimentul să-și asume responsabilitatea. N-ai cum! Pe vremea mea, antrenorul era unul ca mine.Luam un copilaș la 13-14 ani și îl făceam campion mondial. Dar în viața mea n-am câștigat un leu pentru antrenorat. Am fost manager, sigur că da. Managerul se uită și la treaba asta, la ce face sportivul.

Un sportiv de talia lui Halep a câștigat bani pe teren, dar în mod normal câștigă 80% din tot venitul ei în afara tenisului. Cu acest om, care și-a câștigat meritele, ce se întâmplă în viitor?

Pentru un proces la New York trebuie să pui deoparte 5 milioane de dolari. Sigur! Dar e viața ei, iar cei care s-au jucat cu ea ar trebui să fie responsabili. Și am terminat cu Simona”, a spus Ion Țiriac.

Comunicatul ITIA

Simona Halep a aflat că a fost suspendată 4 ani la începutul acestei săptămâni.

Dublă campioană de Grand Slam, Halep a fost acuzată de două încălcări separate ale regulamentului. Prima legată de substanța interzisă roxadustat, la US Open 2022, descoperită în urma unei probe de urină din timpul competiției. A doua legată de nereguli legate de pașaportul biologic.

Tribunalul independent, stabilit de Sport Resolutions, a audiat experți pe 28 și 29 iunie, la Londra, atât din partea lui Halep, cât și din partea ITIA, iar jucătoarea le-a prezentat inclusiv juraților dovezi în mod direct, ca parte a procedurii.

Pe 11 septembrie 2023, tribunalul a confirmat că a descoperit că jucătoarea a comis în mod intenționat încălcarea Regulamentului Anti-Doping din Tenis, articolul 2:

prezența și folosirea roxadustatului, așa cum a fost demonstrată de proba de urină colectată pe 29 august 2022 la US Open
folosirea unei substanțe sau practici interzise în 2022, bazată pe colectarea și analizarea a 51 de probe de urină oferite de jucătoare
Acuzația legată de pașaportul biologic a fost de asemenea menținută, din moment ce tribunalul a spus că nu există niciun motiv de a avea îndoieli legate de opinia puternică oferită unanim de trei experți, conform cărora explicația pentru neregulile din pașaport este „probabil dopajul”.

Tribunalul a acceptat argumentul lui Halep conform căruia a înghițit un supliment contaminat, dar a concluzionat că cantitatea înghițită nu s-a regăsit și în proba de urină”, se arată în comunicat.

Distribuie articol:

COMENTARII

1 COMENTARIU

  1. Întrebare,suspendarea,amenda și toate consecințele ar trebui aplicate școlii,membrilor stafului care i-au stabilit alimentația,altfel ce l-a împiedicat pe Moratogluși Serenei să-i facă scenariul lui Simona?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Clasament Superliga

Data provided by Scoreaxis

Populare

Articole similare
Recomandari

Parteneri
Recomandari

exquis
Loading RSS Feed
blacknews
Loading RSS Feed