Scott Robertson va fi antrenorul naționalei de rugby din Noua Zeelandă: ‘Palmaresul său vorbeşte de la sine‘

Marți, Federaţia de Rugby din Noua Zeelandă a transmis că Scott Robertson a fost numit antrenor al echipei All Blacks din 2024, conform Le Figaro.

El este tehnicianul echipei Crusaders din Noua Zeelandă. Robertson îl va înlocui pe Ian Foster. Misiunea sa este de a „conduce pe All Blacks până la sfârşitul Cupei Mondiale de Rugby 2023 din Franţa”, a transmis New Zealand Rugby.

Scott Robertson, noul antrenor al naționalei de rugby din Noua Zeelandă

Antrenorul a semnat un contract valabil până la sfârşitul Cupei Mondiale 2027 din Australia.

„Palmaresul său de antrenor vorbeşte de la sine în ceea ce priveşte succesul. Ceea ce s-a remarcat în timpul procesului de interviu a fost abordarea sa inovatoare a jocului, pasiunea pentru jucătorii săi şi dorinţa de a contribui la moştenirea All Blacks”, a spus directorul executiv al federaţiei, Mark Robinson.

Robertson are 23 de selecţii în meciuri-test pentru Noua Zeelandă între anii 1998 şi 2002. El a pregătit echipa Crusaders din 2017. Aceasta a câştigat şase titluri succesive de Super Rugby. Totuși, el nu a antrenat niciodată o echipă naţională.

Ian Foster anunțase în luna martie că nu va reînnoi contractul. Asta din cauza performanțelor slabe ale All Blacks, printre care înfrângerile cu Irlanda şi Argentina.

De altfel, New Zealand Rugby a început procesul de recrutare cu mult înainte de expirarea contractului lui Foster, asta pentru a împiedica echipele rivale să-l coopteze pe Robertson.

Distribuie articol:

COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Clasament Superliga

Data provided by Scoreaxis

Populare

Articole similare
Recomandari

Parteneri
Recomandari

exquis
Loading RSS Feed
blacknews
Loading RSS Feed