Scene de coșmar în El Salvador! Echipa gazdă a fost sancționată dur, după moartea a 12 persoane

Scene de coșmar în El Salvador! Echipa gazdă a fost sancționată dur, după moartea a 12 persoane. Este tragedia momentului în America Centrală.

După ce 12 persoane au murit pe un stadion de fotbal din San Salvador în urma unei busculade, federaţia locală a anunţat, marţi, că clubul gazdă Alianza a fost sancţionat cu o interdicţie de un an pentru spectatori, relatează AFP, citați de news.ro.

Scene de coșmar la un meci de fotbal

Tragedia a avut loc după 15 minute de joc pe stadionul Cuscatlán din San Salvador, unde a avut loc o busculadă mortală. Cel puţin 12 persoane au murit sâmbătă pe stadion, iar alte peste 500 de persoane au solicitat îngrijiri medicale. Clubul gazdă, Alianza, a fost sancţionat cu o suspendare de un an, a anunţat marţi Federaţia salvadoriană de fotbal (Fesfut).

„Responsabilitatea pentru evenimentele care au avut loc pe stadionul Cuscatlan în timpul meciului aparţine (Alianza), în calitate de echipă locală şi, prin urmare, de organizator al meciului”, se arată în comunicatul comisiei de disciplină a Fesfut.

Prin urmare, clubul a fost obligat să „joace cu uşile închise, fără sprijinul spectatorilor, pentru o perioadă de un an” şi să plătească o amendă de 30.000 de dolari înainte de 21 iulie, a precizat federaţia.

Fesfut a constatat, de asemenea, că Alianza „nu a adoptat măsuri de prevenire a evenimentelor” sau a făcut-o „din neglijenţă”. În special, a constatat că TOATE controalele de acces la stadion au fost „vădit deficitare”.

Clubul advers, FAS, a fost declarat învingător cu 2-0 în manşa secundă a sferturilor de finală ale turneului de închidere a campionatului local, iar Alianza, care a pierdut prima manşă cu 1-0, este astfel eliminată. De asemenea, clubul gazdă, care susţine că este implicat în ancheta judiciară, a fost acuzat de „lipsă de colaborare” de către federaţie pentru că nu a prezentat un raport comisiei de disciplină.

Distribuie articol:

COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Clasament Superliga

Data provided by Scoreaxis

Populare

Articole similare
Recomandari

Parteneri
Recomandari

exquis
Loading RSS Feed
blacknews
Loading RSS Feed