Scapă Simona Halep de suspendare?! Amănunte incendiare în plin scandal de dopaj. S-a aflat totul

Scapă Simona Halep de suspendare?! Amănunte incendiare care ies la iveală în plin scandal de dopaj. S-a aflat totul. S-au identificat sursele de contaminare care au cauzat prezenţa medicamentului în corpul româcei.

Simona Halep a fost suspendată după ce a fost prinsă pozitiv la testul antidoping de la US Open. Acum, specialiştii vin cu noi informaţii cruciale.

Scapă Simona Halep de suspendare?!

Agenția franceză de toxicologie și farmacologie angajată de Simona Halep vine cu amănunte cheie. S-au aflat sursele de contaminare. Este vorba despre produse ambalate într-o fabrică de medicamente, în suplimentele nutritive utilizate de româncă. S-au identificat surse accidentale de compuși care depășesc criterile de puritate ale substanțelor înscrise pe etichetele produselor vitaminizante și minerale, conform prosport.ro.

Compoziția, caracteristicile de fabricație, prezentarea și etichetarea suplimentelor sunt neconforme. Astfel, s-au modificat, esențial, produsele ingerate de sportivă. Agenții investigatori și experții bio-farmacologi au testat în centrele specializate acreditate de Laboratoire Antidopage Français (LADF) produsele folosite de româncă.

S-a folosit metoda „Nutrition Genome” care relevă analiza nutrigenomică. Astfel, rezultatele de laborator relevă prezența minimală a Roxadustat-ului ca sursă de metabolit, mai spune sursa citată.

Cercetările de laborator arată riscurile în linia de producție și contaminarea produselor ingerate de sportivă. Evaluate riscului este însă responsabilitatea Simonei în cazul suplimentelor nutritive care nu se eliberează cu prescripție medicală.

Sportiva noastră urmează să fie judecată de un tribunal independent. Dacă nu este de acord cu decizia, jucătoarea poate ataca la TAS decizia. Românca poate primi o suspendare drastică, de la 2 la 4 ani.

Distribuie articol:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Populare

Articole similare
Recomandari

Parteneri
Recomandari