Scandal uriaș la înmorâmântarea lui Pele! Ronaldo, Cafu, Kaka, Ronaldinho sau Dunga, absenţi: ‘Niște mercenari’ + Neymar, făcut praf

Scandal uriaș în Brazilia. Mai mulți jurnaliști brazilieni, dar și fani i-au făcut praf pe Ronaldo, Cafu, Kaka, Ronaldinho sau Dunga. Campionii mondiali nu au participat la înmormântarea lui Pele, iar jurnaliștii străini care au mers în Brazilia s-au întrebat care este motivul.

Un jurnalist brazilian a explicat totul, iar motivul este unul cât se poate de pueril. Se pare că renumiții fotbaliști au fost deranjați de comentariile făcute de regretatul Pele înaintea Mondialelor din SUA și Japonia. Legenda fotbalului brazilian a declarat în trecut că nu are încredere că naționala Braziliei poate câștiga titlul mondial.

„Ingratitudine și egoism. Nu e nimic nou”

În urmă cu o lună, chiar când a început Cupa Mondială din Qatar, Pele a fost internat. Nu a uitat însă să trimită mesaje de susținere pentru naționala Braziliei. Pe 3 ianuarie, povestea celui mai mare fotbalist din lume s-a încheiat. A fost condus la Cimitirul Memorial Necrópole Ecumênica de sute de fani, dar nu și de cei mai importanți fotbaliști brazilieni.

„De ce Ronaldo Fenômeno, Cafu, Dunga…Roberto Carlos, Marcos, Rivaldo…Romário, Bebeto, Ronaldinho Gaucho…Kaká, Taffarel, Jorginho nu au apărut la privechi? Actualii jucători ai naționalei care au dezamăgit în Qatar ar putea avea o scuză, fiind la diferite cluburi, dar chiar și așa puteau să vină. Dar ceilalți? Ce scuze au?

Majoritatea s-au limitat să posteze o fotografie și un mesaj. Asta durează câteva minute și atât.

Ingratitudine, egoism nu sunt nimic nou. Nici unul nu a uitat de pronosticurile lui Pelé la Cupele Mondiale din 1994 și 2002. Mereu a spus adevărul, iar adevărul a deranjat.

Cuvintele lui i-au iritat, i-au durut pe jucătorii brazilieni. Mai ales pe Romario. Nu l-au iertat niciodată pe Pele”, a explicat jurnalistul Cosme Rimoli.

Jurnalistul care a fost la Cupa Mondială din Qatar a subliniat că organizatorii au făcut un moment special pentru Pele, care era grav bolnav, dar aceeași foști internaționali Ronaldo Fenômeno, Kaká, Roberto Carlos, Cafu și Rivaldo nu și-au făcut apariția. Cel care a vorbit despre regretatul fotbalist a fost Zanetti.

„Între timp, foștii noștri jucători, foști idoli, stau la tribuna directorilor FIFA. Cafu, Kaká, Roberto Carlos și Ronaldo, în costume, de parcă ar fi lideri FIFA. În 1998, Cafu, Rivaldo, Ronaldo, Leonardo, Bebeto, and Roberto Carlos au fost distruși de un singur om, Zinedine Zidane”, a scris atunci Wálter Casagrande Júnior, jurnalist și fost fotbalist.  

„A fost o perioadă în care jucătorii brazilieni erau furioși pe Pele. Jucătorii nu au fost suficient de mari pentru a înțelege ce înseamnă acest om”, spunea un alt reputat jurnalist, Galvão Bueno, în urmă cu mai mulți ani.

Fanii s-au revoltat. Mesaje dure: „O generație de mercenari”

Suporterii brazilieni au fost extrem de deranjați de atitudinea foștilor fotbaliști și au postat mesaje dure pe Twitter. Mulți au amintit de declarația lui Kaka, cel care spunea că Brazilia nu își prețuiește idolii.

„Cafú, Kaká, Ronaldo, Roberto Carlos, Ronaldinho este o generație de mercenari. Ei apar doar pentru bani” / „Pelé a fost condus pe ultimul drum și fără ei” / „Ronaldo este o jenă pentru țara noastră. Kaká, Cafu, Ronaldinho la fel. Niște ticăloși” / „Brazilienii nu-și prețuiesc idolii. Nimeni din generația din 1994 până în 2022 nu a mers la înmormântarea sau la priveghiul lui Pelé. Felicitări Kaka. Faci ce spui” / „Acum s-a explicat, nu-i așa, Kaká? Pentru că brazilienii nu îi prețuiesc pe idoli”, sunt câteva dintre masaje.

Cafú, singurul care explică de ce nu a fost la înmormântare

Cafu a fost singurul dintre brazilienii celebri care a dat o explicație.

„Am vrut să merg, dar din păcate, din cauza muncii, nu am putut să plec și să fiu alături de familia lui Pele. Mintea și inima mea sunt acolo îmbrățișându-i”, a declarat fostul fotbalist.

Kaká a spus că brazilianul nu pune preț pe „idoli” precum Ronaldo, Rivaldo și Cafu… NIMIC dintre acești penta/tetra nu a asistat până acum la înmormântarea lui Pelé.

Printre foștii mari fotbaliști prezenți la înmormântare s-a numărat spaniolul Emilio Butragueno, ca reprezentant al lui Real Madrid.

Neymar a fost și el aspru criticat

Inițial, s-a spus că Neymar care avea o relație specială cu Pele va fi prezent la înmormântare. Nu a ajuns motivând că nu a fost lăsat de PSG. L-a trimis însă pe tatăl său.

„Dacă ar fi insistat la club, ar fi fost aici. Dacă Neymar ar fi vrut cu adevărat să fie lăsat să plece, ar fi reușit… Putea pune presiune pe PSG, a mai făcut-o de câteva ori pentru niște petreceri, de ce nu ar fi putut pentru despărțirea de Pelé?

Cred că Neymar avea obligația de a trece să-i spună adio. Ar fi fost o imagine bună pentru restructurarea fotbalului brazilian. Dar unii își uită originile și propria poveste”, a spus Jose Luiz Datena, prezentatorul emisiunii Brasil Urgente.

Distribuie articol:

COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Clasament Superliga

Data provided by Scoreaxis

Populare

Articole similare
Recomandari

Parteneri
Recomandari

exquis
Loading RSS Feed
blacknews
Loading RSS Feed