Scandal uriaș după Cupa Mondială 2022! FIFA intervine în forță. Vor fi sancțiuni fără precedent pentru Argentina

Scandal uriaș după Cupa Mondială 2022. Argentina nu scapă de sancțiuni. Gesturile portarului Emiliano Martinez s-ar putea să-i coste scump pe argentinieni.

Emiliano Martinez. Foto: captura Twitter

Chiar dacă la momentul respectiv și-a explicat gestul, FIFA a deschis o anchetă în acest sens, iar Federația din Argentina ar putea fi amendată drastic pentru acel incident.

„Comisia de Disciplină FIFA a deschis o anchetă împotriva Federației Argentiniene de Fotbal pentru posibile încălcări ale articolelor 11 (Comportament jignitor și încălcări ale principiilor de fair-play) și 12 (Comportament nepotrivit al jucătorilor și al oficialilor) din Codul Disciplinar al FIFA. Dar și al articolului 44 din Regulamentul Cupei Mondiale din Qatar, în timpul meciului Argentina – Franța”, se arată în comunicatul FIFA.

Sancţiuni pentru Serbia, Mexic şi Ecuador după Cupa Mondială

Comisia Disciplinară a deschis o procedură şi în ceea ce Croația. Acuzaţiile ţin de încălcarea, în timpul meciului cu Maroc, a două articole din codul disciplinar FIFA. Respectiv articolul 13 (Discriminare) şi 16 (Ordinea şi securitatea în timpul meciurilor),

Federaţia de Fotbal din Serbia a fost amendată cu suma de 50.000 franci elveţieni. În plus, e sancţionată cu închiderea parţială a stadionului (25 % din capacitate) pe care echipa Serbiei va disputa următorul meci oficial.

Sancţiunile au fost dat pentru scandările fanilor sârbi şi pentru conduita nesportivă a echipei în meciul cu naţionala Elveţiei. În acel meci, șapte jucători sârbi au primit avertismente.

Federaţia mexicană a fost amendată cu suma de 100.000 CHF, iar echipa naţională a Mexicului va disputa următorul meci oficial în competiţiile FIFA cu stadionul închis. Motivul din spatele sancţiunilor a fost acela că suporterii mexicani au avut scandări rasiste în partidele cu Polonia şi Arabia Saudită, de la Cupa Mondială din Qatar.

Federaţia din Ecuador a fost amendată cu 20.000 CHF şi cu închiderea parţială a stadionului (peluzele) unde echipa naţională a Ecuadorului va disputa următorul meci oficial în competiţiile FIFA.

Distribuie articol:

COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Clasament Superliga

Data provided by Scoreaxis

Populare

Articole similare
Recomandari

Parteneri
Recomandari

exquis
Loading RSS Feed
blacknews
Loading RSS Feed