Scandal în tenis. Yastremska este șocată. Cere ca Anastasia Gasanova să fie interzisă

Anastasia Gasanova a făcut în urmă cu câteva zile mai multe declarații despre războiul din Ucraina în meciul online. Dayana Yastremska a ascultat ce a spus rusoaica și cere ca aceasta să fie interzisă.

Yastremska spune că tot ce a declarat colega sa este o minciună și că a încercat să poarte o discuție cu aceasta la Transylvania Open 2022.

„Ne-am întâlnit în vestiar. Impresiile mele… pur și simplu nu am cuvinte. Nu este normal așa ceva. I-am arătat acel videoclip și am întrebat-o: `Chiar crezi cu adevărat asta?`. Mi-a spus că da, că asta e poziția ei.

Mi-a spus că se enervase, pentru că îi pare rău de oamenii care au murit pe podul din Crimeea, iar ucrainenii au râs în legătură cu asta. I-am spus că oamenii erau bucuroși pentru că podul construit ilegal a fost folosit pentru aprovizionarea armatei ruse cu tancuri și rachete cu ajutorul cărora continuau să ne ucidă.

Am întrebat-o dacă îi pare rău pentru copiii noștri care au murit în Mariupol, Bucha, Harkov… și nu a mai fost nimic de discutat din acel moment, i-am spus că poate să se alăture rușilor în război.

A spus că putea fi împușcată la Odesa pentru că vorbea rusă. E o minciună. Odesa e orașul meu natal, acolo mi-am trăit toată viața. Majoritatea cetățenilor vorbesc rusa și nimeni nu a avut vreodată probleme cu asta. E o minciună totală și un nonsens apărut ca să justifice invazia rusească. În opinia mea, i-ar trebui interzisă participarea la turneu după asemenea afirmații, pentru că justifică din nou și din nou invazia Rusiei în Ucraina”, a spus Dayana Yastremska, citată de UKR Tennis.

Anastasia Gasanova, declarații șocante

„Îi pasă cuiva de faptul că au existat civili? Dacă în Ucraina există impacte ale bombardamentelor asupra oamenilor pașnici, e o tragedie, dar dacă asta se întâmplă în Rusia, e OK, așa merită. Dumnezeu nu le-a dat creier, din păcate. De ce sunt atât de fericiți? Dacă vor să recupereze Crimeea… distrugerea nu înseamnă construire. Am tăcut pentru mult timp și m-am săturat să tac. Acum îmi voi spune povestea din 2014.

În 2013 am venit în orașul Odesa, unde aveam baza de antrenament. Toată echipa mea era de acolo, adică erau ucraineni. Pe atunci, sponsorul meu era și el ucrainean. Totul a mers bine până în 2014, când a fost o lovitură de stat. Au fost proteste masive acolo și, se spune, președintele Viktor Ianukovici (n.r. – fostul președinte al Ucrainei) a fugit din țară… Nu!

De fapt, l-au amenințat că îl vor ucide. Spun ce am văzut eu și prietenii mei cei mai apropiați. Am fost forțați să părăsim Ucraina. Potrivit martorilor oculari, militarii ucraineni au ucis oameni pentru că vorbeau rusă. După 2 mai 2014 a fost imposibil să fie purtate echipamentul naționalei Rusiei, puteai fi împușcat fără ezitare. Este interesant, pentru că Rusia, așa cum spun mulți, a ocupat Donețk, dar, din anumite motive, oamenii din Donețk vin la muncă în Rusia. De fiecare dată când am întrebat despre Donețk de-a lungul anilor, răspunsul a fost: Acolo se împușcă.

Știți reacția oamenilor din Donețk când Putin a anunțat operațiunea militară? Aveau lacrimi de fericire în ochi. Oamenii de acolo s-au obișnuit cu sunetele bombardamentelor până în punctul în care nu au mai reacționat la ele”, a fost discursul rusoaicei, prin intermediul rețelelor sociale.

Distribuie articol:

COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Clasament Superliga

Data provided by Scoreaxis

Populare

Articole similare
Recomandari

Parteneri
Recomandari

exquis
Loading RSS Feed
blacknews
Loading RSS Feed