S-au schimbat `grupele morții` la Mondial: rezultatele care vor produce un șoc în lumea fotbalului

La Campionatul Mondial din Qatar s-a finalizat prima etapă a fazei grupelor, iar surprizele de proporții schimbă calculele hârtiei.

SportBull vă prezintă o analiză a fiecărei grupe și scenariile în care marile favorite pot merge mai departe sau pot rămâne acasă.

Olanda, prima echipă calificată?

Olanda poate deveni prima echipă calificată în faza optimilor de finală. Cu o victorie în fața Ecuadorului, Olanda nu mai poate pierde prima poziție în grupă.

De partea cealaltă, Senegalul va înfrunta gazda Qatar. Ambele echipe au nevoie disperată de puncte, pentru a păstra șansele de calificare.

Grupa A
Sursa FOTO: Flashscore.ro

Anglia face jocurile

În grupa B, Anglia poate obține calificarea în optimi, dacă învinge SUA. Va fi un meci de care pe care, asta pentru că SUA păstrează șanse de calificare, după egalul din prima etapă cu Țara Galilor.

De partea cealaltă, Țara Galilor va înfrunta Iranul. Bale&Co. au nevoie de o victorie pentru a-și păstra șansele de calificare.

În ultima etapă, Țara Galilor ar putea înfrunta o echipă a Angliei deja calificată și mulți vorbesc deja despre un ”bicotto britanic”.

Grupa B
Sursa FOTO: Flashscore.ro

Argentina riscă eliminarea

În grupa C a fost detonată bomba Mondialului: Arabia Saudită a învins Argentina. După acest rezultat, Messi&Co. sunt obligați să câștige în fața Mexicului și a Poloniei, în caz contrar vor pleca acasă, încă din faza grupelor de la Campionatul Mondial.

De partea cealaltă, Polonia va avea un meci complicat în fața Arabiei Saudite. Teoretic, polonezii sunt favoriți, dar după surpriza provocată de Arabia Saudită în fața Argentinei, totul este posibil.

Grupa C
Sursa Foto: Flashscore

Franța a pornit ca din tun la Mondial

Franța a pornit ca din tun și a câștigat 4-1 în fața Australiei. Acum urmează un meci mult mai greu, în fața Danemarcei, echipă care le-a pus mari probleme francezilor, în ultima perioadă.

Cu o victorie, Franța este în optimi. De asemenea, Danemarca are nevoie de victorie, după ce în prima etapă au reușit doar un egal în fața Tunisiei.

În grupa D, Franța este mare favorită la calificare, în timp ce Danemarca și Tunisia se bat pentru locul doi. Australia nu pare a emite pretenții la acest Mondial.

Grupa D
Sursa FOTO: Flashscore

Germania poate pleca acasă de la Mondial

În grupa E, Japonia a detonat bomba și a câștigat în fața Germaniei. Rezultatul aruncă în aer toate calculele calificării, iar meciul dintre Germania și Spania se anunță unul incendiar.

Germania este obligată să câștige, altfel ”panzerele” vor pleca acasă. De asemenea, Spania are nevoie de victorie, pentru a nu sta cu emoții la ultimul meci, în fața Japoniei.

Favorită pentru calificare este Japonia. Dacă vor câștiga în fața celor din Costa Rica, japonezii vor avea asigurat cel puțin locul doi, datorită victoriei în fața Germaniei.

În scenariul în care Germania va câștiga în fața Spaniei, atunci ultima etapă devine una de foc. Germania ar trebui să învingă și Costa Rica la scor, dar și să spere ca Japonia să încurce Spania.

Spania are avantajul golaverajului, după 7-0 cu Costa Rica și ar avea nevoie de victorie în fața Japoniei.

Mai pe scurt, Germania are nevoie de victorie cu Spania și Costa Rica, dar și de ajutorul Spaniei în meciul cu Japonia. Altfel, nemții vor fi eliminați de la Mondial.

Grupa E
Sursa FOTO: Flashscore.ro

Se complică grupa Belgiei

Belgia și-ar putea asigura calificarea, dacă va învinge Marocul. Cu 6 puncte, belgienii merg mai departe, indiferent de rezultatul ultimului meci.

De partea cealaltă, Croația va înfrunta Canada, iar Modric&Co. au nevoie de victorie ca de aer. Dacă Croația va reuși să învingă, atunci devine favorită la calificare.

Grupa F
Sursa Foto: Flashscore

Derby Brazilia vs Elveția

Câștigătoare în primele meciuri, Brazilia și Elveția se vor confrunta într-un meci care poate decide echipa calificată în optimi.

Brazilia pornește cu prima șansă, dar Elveția s-a dovedit a fi o nucă tare pentru orice națională.

În celălalt meci se vor înfrunta Serbia și Camerun, ambele având nevoie de victorie. Cu o victorie a sârbilor, ultimul meci din grupă Serbia vs Elveția se anunță unul incendiar.

Presupunând că se respectă calculele, iar Brazilia va învinge Elveția, iar Serbia va învinge Camerun, atunci în ultima etapă se va mai juca doar pentru locul doi.

Meciul decisiv între Serbia și Elveția ar putea decide echipa calificată, în timp ce Brazilia și Camerunul ar juca un ”amical”.

Grupa G
Sursa FOTO: Flashscore.ro

Calcule grele în grupa Portugaliei

Portugalia este mare favorită pentru calificarea în optimi, dar Ronaldo&Co. au un meci foarte greu în fața Uruguayului. Portughezii se califică cu o victorie, dar și un egal le-ar fi suficient, urmând a tranșa calificarea în ultimul meci.

De partea cealaltă, Coreea de Sud va înfrunta o echipă a Ghanei, care nu a arătat deloc rău

Grupa H
Sursa FOTO: Flashscore

Distribuie articol:

COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Clasament Superliga

Data provided by Scoreaxis

Populare

Articole similare
Recomandari

Parteneri
Recomandari

exquis
Loading RSS Feed
blacknews
Loading RSS Feed