S-a decis. Anunțul este oficial. Fără echipe din Rusia și Belarus la competițiile de hochei

S-a decis. Anunțul este oficial. Echipele din Rusia şi Belarus nu vor participa la întrecerile internaţionale în sezonul 2023-2024. Anunțul a fost făcut de Federaţia Internaţională de Hochei pe Gheaţă (IIHF).

„Consiliul IIHF a stabilit că nu este încă sigur să reîncorporeze echipele din Rusia şi Belarus în propriile competiţiile IIHF şi că această îngrijorare privind siguranţa întrecerilor va extinde această decizie şi pentru sezonul 2023/2024”, a afirmat conducerea Federaţiei Internaţionale într-un comunicat oficial, potrivit news.ro.

IIHF a suspendat toate cluburile

IIHF a suspendat toate cluburile şi echipele naţionale ale Rusiei şi Belarusului din evenimente internaţionale. Este valabil pentru toate categoriile de vârstă, după invazia Ucrainei de către Moscova anul trecut.

Apoi s-a decis și mutarea Campionatului Mondial din 2023 din St Petersburg. Preşedintele IIHF spune că este riscant ca jucătorii, oficialii și fanii să se deplaseze la St Petersburg.

„Este prea devreme pentru a reintegra Rusia şi Belarus în competiţiile noastre”, a declarat preşedintele IIHF, Luc Tardif.

IIHF va reevalua situaţia în martie 2024, înainte de începerea calificărilor pentru Jocurile Olimpice de iarnă din 2026, de la Milano şi Cortina d’Ampezzo.

Distribuie articol:

COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Clasament Superliga

Data provided by Scoreaxis

Populare

Articole similare
Recomandari

Parteneri
Recomandari

exquis
Loading RSS Feed
blacknews
Loading RSS Feed