Marturii teribile din infern! Ce a pățit baschetbalista condamnată în Rusia: ‘Bătăile și tortura sunt la ordinea zilei’ / Video + Foto

Brittney Griner, legendă a baschetului mondial, a fost condamnată la 9 ani de închisoare de Tribunalul din Rusia.

Baschetbalista a fost găsită vinovată pentru deținere și trafic de droguri.

Motivul ”discutabil” pentru care a fost arestată Brittney Griner în Rusia

Autoritățile de pe aeroportul din Moscova au prins-o americancă având în bagaj țigări electronice care conțineau ulei de canabis, substanță interzisă în Rusia.

Nadezhda Tolokonnikova, o membră a trupei de rock ruse Pussy Riot, a dezvăluit condițiile incredibil de grele din sistemul penitenciarelor rusești.

Nadezhda a fost arestată în 2012 la Moscova, deoarece a protestat împotriva condițiilor pe care femeile din Rusia le au în închisori, precum și împotriva regimului condus de Vladimir Putin.

”Au încarcerat-o pe Brittney Griner în cea mai groaznică închisoare din Rusia. Acolo, deținuții muncesc 16 ore pe zi confecționând uniforme. Condamnații se și lovesc, pentru că echipamentul și utilajele sunt de proastă calitate.

Bătăile și tortura sunt la ordinea zilei. Asistența medicală aproape că nu există. Atunci când nu confecționează uniforme, deținuții trebuie să participe la muncă fizică dură, precum săparea de tranșee sau spargerea blocurilor de gheață.

Dacă cineva refuză, e trimis într-o cameră de detenție, un loc mic, înghețat. Acolo sunt de la 3 la 5 băi pentru 100 de prizonieri. Nu există apă caldă. Acestea sunt genul de locuri care nu s-au schimbat de pe vremea gulagului (n.r. – lagărele de concentrare din fosta URSS).

Condițiile sunt ca ale unui sclav. Deținuții preferă să se sinucidă, decât să trăiască astfel”, a mărturisit Nadezhda Tolokonnikova, fostă deținută la Colonia de Femei IK-2, închisoare aflată la 480 de kilometri sud-est de Moscova, acolo unde și Brittney Griner este încarcerată, potrivit Marca.

Rusia este renumită pentru condițiile inumane din sistemul penitenciar.

Condițiile sunt extrem de grele atât pentru penitenciarele de bărbați cât și pentru cele de femei.

Galerie Foto

Distribuie articol:

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Populare

Articole similare
Recomandari

Parteneri
Recomandari