Rivala Simonei Halep, solicitare incredibilă: `Trebuie să suporte consecințele, iar excluderea de la Jocurile Olimpice ar fi un gest normal`

Elina Svitolina, rivală a Simonei Halep în circuitul WTA, a publicat un mesaj pe Twitter care a creat controverse masive.

Ucraineanca a cerut forurilor abilitate să excludă sportivii din Rusia și Belarus de la Jocurile Olimpice.

Elina Svitolina, mesaj radical pe Twitter

Soția lui Gael Monfis, Svitolina, consideră că sportivii din Rusia și Belarus trebuie să suporte consecințele pentru invazia din Ucraina.

Svitolina nu participă momentan la niciun turneu de tenis deoarece a decis să facă o pauză dedicându-și timpul copilului ei nou născut.

„Olimpiada reprezintă cel mai mare vis și privilegiu suprem pentru sportivi. Cea mai mare platformă pentru incluziune și diversitate în sport, captând atenția lumii. Având în vedere acest lucru, trebuie să interzicem sportivii ruși și bielorusi, trimițând un mesaj puternic la nivel mondial că suntem uniți în sancțiunile impuse Rusiei și Belarusului.

Trebuie să suporte consecințele pentru actele odioase ale guvernelor lor; viețile lor nu pot continua în condiții de normalitate, iar lumea și popoarele din Rusia și Belarus nu pot fi ignorante cu privire la atrocitățile pe care le comit în Ucraina”, a fost mesajul dur transmis de Elina Svitolina pe Twitter.

Jucătoarea de tenis  a avut o întâlnire cu Volodmyr Zelenski, președintele Ucrainei, în care a discutat despre o campanie de strângere de fonduri care a avut loc la Monaco. Sportiva și-a propus să ajute financiar victimele războiului din Ucraina.

Distribuie articol:

COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Clasament Superliga

Data provided by Scoreaxis

Populare

Articole similare
Recomandari

Parteneri
Recomandari

exquis
Loading RSS Feed
blacknews
Loading RSS Feed