Ipoteză șocantă. Scapă Simona Halep de suspendare? Cum s-ar fi putut contamina sportiva

O nouă ipoteză a fost lansată în cazul de dopaj al Simonei Halep. Românca a fost depistată pozitiv al un control anti-doping efectual la US Open, iar de atunci se luptă să demonstreze că este nevinovată.

Cum Simona Halep a declarat că nu a folosit niciodată roxadustat, așa că toată lumea s-a întrebat cum a ajuns substanța în organismul sportivei. O primă ipoteză lansată a fost că Simona Halep ar fi consunat un supliment contaminat. Acum, a apărut și o altă ipoteză. Campioana de la Wimbledon și Roland Garros ar fi putut să folosească un produs cosmetic care conținea urme de roxadustat.

Potrivit Prosport, în România există o companie care comercializează asemenea produse.

„Inopha este furnizor de pulbere Roxadustat API, materie primă a medicamentului HIF-PHI cu proprietate anti-anemie”, se precizează pe site-ul companiei care comercializează preparate farmaceutice și produse cosmetice.

Acestea sunt vândute în patru țări din Europa: România, Olanda, Suedia și Franța.

Ce a pățit o fostă patinatoare

Fanii Simonei Halep au reacționat imediat și i-au trimis o mulțime de mesaje pe Twitter. Un internaut spune că o patinatoare a trecut printr-o situație similară.

„O prietenă patinatoare a trecut prin ceva asemănător, sursa de contaminare fiind machiajul ei! Verifică-ți cosmeticele!”, i-a transmis Robin Basney, un utilizator de Twitter din SUA, Simonei Halep.

„Ce naiba! Firma din link este producătoare atât de produse farmaceutice, cât și de cosmetice! Comercializează roxadustat inclusiv pe piața din România! Dacă Simona s-a contaminat prin îngrijirea pielii?”, a scris un alt internaut.

Distribuie articol:

COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Clasament Superliga

Data provided by Scoreaxis

Populare

Articole similare
Recomandari

Parteneri
Recomandari

exquis
Loading RSS Feed
blacknews
Loading RSS Feed