Revoluție în sport! Max Verstappen, alături de Francesco Bagnaia. Americanii vor sa achiziționeze și Moto GP

Se anunță revoluție în sport! Șeful Formula 1, gest de milioane față de reprezentanţii Moto GP. Max Verstappen, alături de Francesco Bagnaia. Americanii, pe cale să facă o achiziție gigantică.

Șeful Formula 1 plătește 4 miliarde de euro pentru Moto GP! Anunțul oficial al tranzacției, pe cale să fie făcut.

Americanii vor sa achiziționeze și Moto GP!

Liberty Media, compania care deține Formula 1, a făcut o ofertă de 4 miliarde de euro, pentru Moto GP! Negocierile cu Dorna Sports, companie care deține mondialul de motociclism, sunt în floare, conform Financial Times.

John Malone, cel care deține Liberty Media, le-a luat fața celorlalte două rivale interesate, TKO (compania care deține UFC și WWE) și Qatar Sports Investments (companie care controlează PSG). Miliardarul este pe cale să dețină cele mai tari două competiții ale sportului cu motor.

Anunțul oficial al tranzacției ar urma să fie publicat săptămâna viitoare.

CVC Capital Partners, ultima companie care a deținut ambele competiții în același timp, a fost obligată să cedeze Moto GP în anul 2006, din cauza unor reglementări ale Uniunii Europene.

La scurt timp, CVC a vândut și Formula 1 către Liberty, în schimbul a 8 miliarde de euro.

Libery Media va avea grijă de promovarea perspicace a competiției de motociclete, asemenea Formulei 1, concurs care a avut parte de un salt enorm, atât din punct de vedere al popularității, cât și financiar.

În anul 2023, Liberty a avut un profit operațional cu 64% mai mare decât în anul 2022, veniturile F1 urcând de la 2,6 la 3,2 miliarde de dolari în ultimul an.

Distribuie articol:

COMENTARII

Clasament Superliga

Data provided by Scoreaxis

Populare

Articole similare
Recomandari

Parteneri
Recomandari

exquis
Loading RSS Feed
blacknews
Loading RSS Feed