Reuşită importantă pentru România! S-a aflat înaintea Jocurilor Olimpice 2024. Tocmai s-a calificat pentru Paris / Foto

Reuşită importantă pentru România! S-a aflat înaintea Jocurilor Olimpice 2024. Tocmai s-a calificat pentru Paris. Este vorba despre una dintre cele mai importante atlete din ţara noastră.

România a ajuns la 91 de sportivi calificaţi pentru Jocurile Olimpice 2024. Şi atleta Stella Rutto a reuşit să acceadă la competiţia de la Paris.

Reuşită importantă pentru România!

Atleta Stella Rutto a reuşit, duminică seară, la Campionatele Europene de Atletism de la Roma să îndeplinească baremul olimpic în proba de 3000 m obstacole. Eleva lui Carol Şanta a terminat proba pe locul 4, cu timpul de 9:22,36 min, record personal şi barem olimpic îndeplinit.

Cursa a avut istorie pentru că oficialii au descalifica-o iniţial pe câştigătoare, franţuzoaica Alice Finot. În acele condiţii, pentru o scurtă perioadă de timp, Stella Rutto a fost în posesia medaliei de bronz. Pentru o jumătate de oră atleta de la CS Dinamo s-a bucurat de performanţă.


Delegaţia Franţei a depus contestaţie, şi la ora 23.38, clasamentul a fost schimbat. Finot, lider european al probei, a fost repusă în poziţie de aur. Gesa Krause (Germania) a luat argint şi Elizabeth Bird (Marea Britanie) a câştigat bronzul. Pentru Team Romania este al 91 sportiv calificat la JO Paris 2024, a 6-a atletă din delegaţie, anunţă COSR.

Distribuie articol:

COMENTARII

Clasament Superliga

Data provided by Scoreaxis

Populare

Articole similare
Recomandari

Parteneri
Recomandari

exquis
Loading RSS Feed
blacknews
Loading RSS Feed