Reușită importantă! Încă un tricolor s-a calificat la Jocurile Olimpice. Câți sportivi fac pare din Team România

Reușită importanta pentru România. Felix-Pierre Duchampt va reprezenta pentru a doua oară consecutiv țara noastră la Jocurile Olimpice în proba de triatlon.

Sportivul născut în Franța s-a calificat în baza punctelor acumulate în ierarhia mondială individuală, anunţă COSR.

Felix-Pierre Duchampt s-a calificat la Jocurile Olimpice

Felix-Pierre Duchampt va reprezenta pentru a doua oară consecutiv România la întrecerea olimpică de triatlon. Născut în Franţa şi intrat în circuitul mondial pentru România în 2019, Felix reuşit să se califice la Paris 2024 în baza punctelor acumulate în ierarhia mondială individuală, anunţă COSR.

În februarie, Felix a fost pe primul loc în Mexic şi pe poziţia a 9-a la Havana. În martie a terminat al 5-lea în Mexic. Apoi, în aprilie a concurat în Australia (locul 27) şi China (locul 36).

În luna mai a urcat din nou pe podium în Mexic (locul 2) şi a terminat pe 23 la ultimul concurs din Chile. Felix s-a calificat de pe locul 59 în ierarhia mondială.
Pentru Duchampt, care pe 5 septembrie va împlini 35 de ani, este un vis împlinit. Va concura la Jocurile din Franţa, ţara natală, dar reprezentând România, scrie COSR.

Team Romania are acum 89 de sportivi calificaţi la 14 discipline sportive: atletism (5), box (1), canotaj (45), canoe (3), gimnastică artistică (6), gimnastică ritmică (1), haltere (2), înot (2), lupte (4), polo (13), scrimă (1), tenis de masă (4), triatlon (1), yachting (1).

Distribuie articol:

COMENTARII

Clasament Superliga

Data provided by Scoreaxis

Populare

Articole similare
Recomandari

Parteneri
Recomandari

exquis
Loading RSS Feed
blacknews
Loading RSS Feed