Replica-șoc a lui Mitică Dragomir când a aflat că maghiarii pot folosi simbolul Ungariei Mari la meciurile de fotbal: `Să-și pună în c*r cârpele și steagurile!`+ Ce reacție-surpriză a avut Csaba Asztalos

Federația Maghiară de Fotbal a anunțat că UEFA și FARE, gruparea împotriva discriminării în fotbalul european, îi permit utilizarea hărții Ungariei Mari la meciurile echipei naționale. Informația a ajuns rapid și în România, având în vedere că harta Ungariei Mari cuprinde și teritorii românești din Transilvania, iar decizia a stârnit rumoare.

„Simbolul a fost clasificat drept revizionist și naționalist, dar în opinia noastră nu este. Dacă noi organizăm o competiție, echipele trebuie să accepte condițiile acesteia”, a spus Sandor Csanyi, președintele forului de la Budapesta, potrivit publicației maghiare M4 Sport.

Csaba Asztalos, președintele Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD), a reacționat și el, după ce UEFA a acceptat ca maghiarii să folosească însemnele Ungariei Mari la meciuri, conform ProSport.

„Cei de la UEFA nu au luat o decizie înțeleaptă. Nu știu ce au avut în cap! În plus, nu știu ce argumente a avut Federația Maghiară. Harta Ungariei Mari trebuie folosită doar la lecțiile de istorie, pentru elementele didactice. În acest caz, eu cred că vorbim de o conotație revizionistă și nu contribuie la dialogul între state”, a spus Csaba Asztalos.

Distribuie articol:

COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Clasament Superliga

Data provided by Scoreaxis

Populare

Articole similare
Recomandari

Parteneri
Recomandari

exquis
Loading RSS Feed
blacknews
Loading RSS Feed