Rafael Nadal a luat decizia finală! A vorbit despre retragere: `Sunt pregătit pentru următoarea etapă din viața mea`

Rafael Nadal a avut parte de un an 2022 extraordinar: 2 titluri de Grand Slem, Australian Open și Roland Garros.

Tot anul acesta, Nadal a devenit cel mai titrat tenismen din istorie cu 22 de titluri majore în palmares.

Rafael Nadal e pregătit pentru momentul retragerii

Aflat în Argentina pentru un turneu demonstrativ, Nadal a fost asaltat la conferința de presă de întrebări asupra momentului în care se va retrage.

Spaniolul nu a ezitat și a răspuns jurnaliștilor prezenți la Buenos Aires și a declarat că momentan nu se gândește la retragere dar se simte pregătit pentru acest moment.

„Dacă te gândești la 18 ani că realizezi toate astea, ori ești super arrogant ori super visător, eu nu sunt nici una, nici alta. Sunt unul dintre cei care respiră sportul de la o zi la alta, încercând să construiască un viitor din munca de zi cu zi, trăind prezentul cu cea mai bună atitudine și o educație bună.

Apoi, fiecare mic progres este cel care te face să optezi pentru lucruri mai mari.

În acest moment al carierei mele, să fiu acolo unde sunt este un cadou, dar continui să trăiesc această cursă cu aceeași pasiune și entuziasm.

Momentul retragerii

Sunt o persoană destul de realistă, momentul va veni când va trebui, sunt pregătit pentru următoarea etapă din viața mea în afara tenisului.

Nu cred că va fi o problemă pentru mine, dincolo de procesul de adaptare la toate schimbările și de asimilare a lucrurilor.

Am multe lucruri importante în viața mea care mă fac fericit dincolo de tenis, tenisul a fost doar o parte importantă din viața mea. Există și altele la fel de importante sau mai importante.

Nu cred că sfârșitul meu poate veni în viitorul apropiat.
Toate schimbările în viață necesită timp pentru a fi asimilate și adaptate. Așa mi s-a întâmplat și mie acum șase săptămâni, când am devenit tată pentru prima dată.

Sunt mai obosit, dorm un pic mai puțin, am o nouă preocupare în viață, diferită de tot ce am trăit până acum.

Nu sunt nici mai mult, nici mai puțin diferit decât orice alt tată, îmi imaginez că fiecare îl va trăi cu cea mai mare emoție și entuziasm, cu multă fericire și încercând să mă bucur la maximum de momentele pe care le pot petrece cu el”, a spus Nadal.

Distribuie articol:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Populare

Articole similare
Recomandari

Parteneri
Recomandari