Scandal uriaș în tenis. Acuzații grave. Iga Swiatek a reacționat imediat

Scandal fără precedent în Polonia. Președintele Federației de Tenis, Mirosław Skrzypczyński, a fost acuzat de hărțuire sexuală asupra minorilor.

Potrivit jurnaliștilor de la Onet, în anii ’90, acesta și-ar fi abuzat sexual elevele. La vremea respectivă era antrenor.  Mirosław Skrzypczyński a negat toate acuzațiile, dar mai multe sportive au dezvăluit momentele cumplite prin care au trecut. Printre acestea se numără și Katarzyna Kotula, în prezent parlamentară.

„În spatele ușilor închise, mi-a atins zonele intime, sânii, fundul. M-a hărțuit sexual de mai multe ori, de-a lungul a trei ani. Eu eram doar o copilă, aveam 13 ani,” a spus Katarzyna Kotula, potrivit Notes from Poland.

Iga Swiatek nu s-a abținut și a reacționat imediat

Iga Swiatek a postat un mesaj pe contul său de socializare.

„Simt că, în calitate de lider actual al tenisului din lume, nu pot să tac în legătură cu anumite lucruri.

Sunt împotriva violenței în sport, în tenis, în fiecare disciplină și în viața de zi cu zi. De aceea, consider că știrile apărute despre președintele Federației Poloneze de Tenis sunt o problemă serioasă.

Organele de conducere ar trebui să stabilească ce s-a întâmplat și sper că se vor ocupa de acest caz după ce mass-media a scris despre poveștile oamenilor. Nu este rolul meu să fac munca organelor de conducere sau a jurnaliștilor, deoarece este o chestiune prea serioasă, despre viața și sănătatea oamenilor.

Ceea ce simt că pot face este să vă încurajez să căutați ajutor atunci când ceva rău se întâmplă în sport și nu numai, atunci când există posibilitatea ca cineva să sufere de violență domestică sau abuz emoțional. Dacă cineva suferă din aceste cauze, este important să aibă grijă de el și să caute sprijin.

Este esențial să fii empatic cu persoanele care suferă, mai ales dacă acestea nu au instrumentele sau puterea să se facă auzite. Este crucial să fim vigilenți, să vorbim și să ajutăm.

Personal am avut norocul să nu trăiesc astfel de situații dificile și îi sunt recunoscătoare tatălui meu pentru cum mi-a gestionat cariera. Sper ca odată cu expunerea unor astfel de probleme și cu rezolvarea lor sportul să se schimbe în bine, atât în Polonia, cât și în lume,” a scris Iga Swiatek pe Twitter.

Distribuie articol:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Populare

Articole similare
Recomandari

Parteneri
Recomandari