Rafa Nadal si-a decis soarta! Când se va retrage din tenis legendarul jucător iberic. Anunț pentru fani

Rafa Nadal si-a decis soarta în cariera de sportiv! Când se va retrage din tenis legendarul jucător iberic. Anunț pentru fani care își doresc să îl vadă pe teren. Fostul lider mondial ATP a vorbit despre problemele pe care le are.

Accidentările și-au pus amprenta pe Rafa Nadal în ultimul timp. De un an și jumătate, marele tenismen spaniol se confruntă cu probleme fizice care îl țin departe de competiții.

Rafa Nadal si-a decis soarta în cariera de sportiv!

Marele tenismen a fost așteptat de fanii plini de optimism. Revenirea ibericului de la începutul anului le-a adus multă bucurie acestora. După turneul de la Brisbane, problemele au reapărut. Va lipsi și de la Monte Carlo, turneu la care a obținut un număr record de 11 titluri.

Fan al echipei Mallorca, Rafa a fost prezent în tribune sâmbătă, pentru finala Cupei Spaniei la fotbal. A acordat un interviu în legătură cu revenirea în competițiile oficiale ATP.

Ibericul, multiplul campion de Grand Slam a recunoscut că trece printr-o perioadă foarte grea din cariera sa.  Accidentările dându-i mari bătăi de cap în ultimul an și jumătate.
La începutul anului a jucat la Brisbane, dar după câteva meciuri, accidentările au reapărut.

Ce probleme are Nadal?

Probleme abdominale sunt cele care îl împiedică în primul rând să practice un tenis la cel mai bun nivel atunci când vine vorba despre serviciu. „Momentan nu sunt în postura de a putea concura”, spune plin de amărăciune Rafa. Dacă la nivelul familiei lucrurile merg foarte bine, ibericul vorbește despre calvarul care nu se mai termină atunci când trece la discuția despre tenis.

„Încerc în continuare (n.r. să revină pe teren), dar adevărul este că situația este foarte complicată”, spune Nadal. Este o declarație care poate fi interpretată în mai multe feluri de fanii ibericului.

Nadal nu are vești prea bune pentru fanii săi și afirmă că situația este complicată, iar speranța de revenire în ciurcuit este tot mai mică. Tenismenul continuă și spune că nimic nu este exclus, dar până în momentul de față șansele să rateze turneele următoare sunt aproape sigure.

„Mulți jucători au probleme psihice atunci când sunt accidentați. Eu am reușit să lupt și să depășesc asta, dar acum am o problemă abdominală. Persistă de două luni, de când m-am întors din Australia”, admite Nadal.

Ultimul meci oficial jucat a fost pe 5 ianuarie (a fost învins de Jordan Thompson, după ce a ratat trei mingi de meci), iar pe 3 martie l-a întâlnit într-un meci demonstrativ, pe Carlo Alcaraz, (pierdut cu 6-3, 4-6, 12-14).

Principalele obiective ale lui Rafa în acest sezon sunt (încă) Roland Garros (26 mai – 9 iunie) și Jocurile Olimpice (27 iulie – 4 august) dacă starea de sănătate îi va permite acest lucru.

Revine Rafael Nadal la Roland Garros?

Până la al doilea Grand Slam al anului (Roland Garros), Nadal mai are teoretic trei competiții importante la care ar putea participa: Barcelona – Spania, ATP 500 (15-21 aprilie), Madrid – Spania, ATP 1000 (24 aprilie-5 mai) și Roma – Italia, ATP 1000 (8-19 mai).

Marele Grand Slam de pe zgura pariziană, va avea loc în perioada 26 mai – 9 iunie 2024, în complexul de la Porte d’Auteuil. Recordurile impresionante din capitala Franței „i-au schimbat cariera”, așa cum ibericul preciza la un moment dat.

Un record de 11 titluri la Monte Carlo, 12 la Barcelona, 5 la Madrid, 10 la Roma și 14 la Paris (Roland Garros), toate trecute în dreptul lui Rafa.

Distribuie articol:

COMENTARII

Clasament Superliga

Data provided by Scoreaxis

Populare

Articole similare
Recomandari

Parteneri
Recomandari

exquis
Loading RSS Feed
blacknews
Loading RSS Feed