Pupați-i mănușile lui Szczesny! Polonia, ce noroc, merge în optimi, alături de Argentina!

De un fir de ață a atârnat șansa Poloniei la un loc în optimile Cupei Mondiale. S-a agățat de orice în ultimele 2O de minute ale meciului cu Argentina! Picaseră pe rând, odată cu golurile marcate de „pume”, dar și dincolo, de mexicani, toate criteriile unde Lewandowski și colegii lui au avut avantaj. Și s-a ajuns la fair-play. Adică numărul cartonașelor, unde tot Polonia a stat puțin mai bine.

Și meciul nu începuse chiar atât de rău. Chiar dacă la Doha, pe stadionul 974, dintre cei 44.ooo de spectatori peste 8o la sută au fost argentinienii. Care au făcut o atmosferă demnă de celebrele derby-uri sud-americane.

sursa: Twitter
sursa: Twitter

Polonezii aveau nevoie să nu piardă ca să stea liniștiți. Însă cât să-l țină mănușile pe Szczesny și cât să îi mai țină-n brațe zeița Fortuna? În minutul 37, VAR-ul a intervenit la o fază la care Szczesny a ieșit și l-a blocat pe Messi, neerlandezul Makkelie a mers și a revăzut acțiunea și a dat penalty. Pe care însă bravul portar polonez l-a respins cu un reflex uluitor, la șutul dificil al lui Messi.

Totuși, Argentina n-avea cum să rateze deschiderea scorului. În minutul 46, Mac Allister și-a trecut numele pe tabelă. Iar Alvarez l-a copiat în minutul 67. Mexicul conducea cu același scor contra Arabiei Saudite. Dar în minutul 9O, tot Polonia era calificată, grație faptului că a primit mai puține cartonașe galbene decât latino-americani. Iar suspansul a mers și după fluierul final. Polonezii s-au descătușat abia după ce s-a terminat partida Mexicului. Și se pregătesc acum să înfrunte Franța, campioana mondială en-titre în optimi!

Polonia: Szczesny – Cash, Glik, Kiwior, Bereszynski – Bielik, Krychowiak – Zielinski, Swiderski, Frankowski – Lewandowski
Selecționer: Czeslaw Michniewicz

Argentina: L. Martinez – Molina, Romero, Otamendi, Acuna – Mac Allister, De Paul, Fernandez – Di Maria, Messi, Alvarez
Selecționer: Lionel Scaloni

Distribuie articol:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Populare

Articole similare
Recomandari

Parteneri
Recomandari