Max Verstappen rupe tăcerea! Ce a spus după abandonul din Australia. Olandezul de la Red Bull Racing nu s-a mai abţinut

Max Verstappen rupe tăcerea! S-a aflat ce a spus după abandonul din Australia. Olandezul de la Red Bull Racing nu s-a mai abţinut. Deşi a pornit din pole-position, a abandonat după doar 3 tururi.

Max Verstappen nu a reuşit să câştige în Australia. Asta din cauza unor probleme cu maşina Red Bull Racing.

Max Verstappen rupe tăcerea!

Carlos Sainz, de la Ferrari, a câştigat Marele Premiu al Australiei, de la Albert Park, Melbourne. Cursa a fost marcată de abandonul campionului mondial en-titre şi liderului clasamentului general, olandezul Max Verstappen.

Olandezul a pornit din pole-position a treia cursă de Formula 1 a sezonului. El plecase din pole-position și în primele două curse, pe care le-a şi câştigat. A fost nevoit însă să abandoneze din cauza unor probleme mecanice. O problemă la frâna dreaptă-spate a făcut ca el să nu mai poată continua în MP al Australiei.

Max Verstappen nu mai suferise un abandon din 2022. S-a întâmplat şi atunci tot la Marele Premiu de Formula 1 al Australiei. Întrebat cât de frustrant a fost să abandoneze din nou, la doi ani distanţă de atunci, Max Verstappen a răspuns clar. ”Da, nu este ideal. Desigur, vrei mereu să termini cursele, dar este un sport mecanic.

Aceste lucruri se întâmplă, din păcate, dar cred că cel mai important este să înțelegem de ce s-a întâmplat”, a declarat Verstappen, potrivit formula1.com.

Olandezul a avut un start normal de cursă, și și-a menținut poziţia de lider după plecare. Lucrurile au luat o întorsătură nefericită pentru olandez în turul 2. Sainz l-a depăşit. Imediat după, a început să iasă fum din spatele monopostului său. Pilotul olandez s-a deplasat încet la boxe şi a fost nevoit să abandoneze.

Carlos Sainz a plecat în cursă de pe poziţia a doua, din prima linie. Acesta a revenit în competiţie după ce a ratat cursa de la Marele Premiu al Arabiei Saudite, de săptămâna trecută, din cauza operaţiei de apendicită la care a fost supus.

Pilotul spaniol, a câștigat cursa din Australia în faţa a peste 130.000 de spectatori. Acesta i-a devansat pe colegul său, monegascul Charles Leclerc şi pe britanicul Lando Norris, de la McLaren.

A fost a treia cursă câştigată de Carlos Sainz, după cele din 2022, din Marea Britanie şi Singapore, 2023. Nu va fi de ajuns. Carlos Sainz va pleca de la Scuderia Ferrari la finalul sezonului.

Distribuie articol:

COMENTARII

Clasament Superliga

Data provided by Scoreaxis

Populare

Articole similare
Recomandari

Parteneri
Recomandari

exquis
Loading RSS Feed
blacknews
Loading RSS Feed