Ion Țiriac s-a enervat cumplit! Investiţia uriaşă pe care a sistat-o: ‘Generaţii întregi de copii vor avea de suferit’

Fundația Ion Țiriac s-a răzgândit în ceea ce privește investiția sa în proiectul noului patinoar pentru copii și tineri din Muncipiul Brașov, în urma amânării unei decizii din partea Consiliului Local.

Anunţul în ceea ce privește retragerea ofertei de către Fundaţia Ion Țiriac a fost făcut. Magnatul renunţă la un proiect crucial pentru România.

Ion Țiriac s-a enervat cumplit!

Principalul motiv al retragerii Fundației Ion Țiriac din parteneriat, este amânarea de către Consiliul Local a aprobării contractului de comodat dintre Fundaţie şi municipalitate.

În luna decembrie 2023, Consiliul Local aprobase un memorandum cu Fundaţia Țiriac. Aceasta din urmă se angaja să cedeze către municipalitate, gratuit, pentru 49 de ani, administrarea patinoarului. Era construit de fundaţie, din banii proprii. Administrația urma să asigure infrastructura necesară, precum şi administrarea patinoarului.

”Din păcate, este încă un semn clar al sabotajului pe care majoritatea din Consiliu îl exercită. E un lucru care afectează direct dezvoltarea Braşovului. Este o scrisoare pe care am primit-o în urma lungilor şedinţe de joi şi vineri. Atât în comisii, cât şi în plen.

Au fost peste şase ore de discuţii. În condiţiile în care contractul proteja în integralitate interesele municipiului. Riscurile erau asumate de către partea privată. Scrisoarea domnului Ion Ţiriac mulţumeşte Executivului pentru atitudinea deschisă şi cooperantă. Pentru eforturile depuse în tot acest an de când au început demersurile.

Totodată, exprimă dezamăgirea pentru lipsa de încredere arătată de majoritatea din Consiliul Local. Pentru votul dat. Un vot pe care îl consideră surprinzător şi inexplicabil. Motiv pentru care ne anunţă pe cale oficială că se retrage din această construcţie, practic, din acest parteneriat!”, a declarat primarul Allen Coliban.

Ce a transmis fostul tenismenul român

Fundaţia Ţiriac intenționa construirea unui patinoar, la Braşov, pe modelul celui de la Otopeni, construit în anul 2016. În urma celor întâmplate, decizia reprezentanților a fost iremediabil revocată.

Coliban e extrem de supărat. „Generaţii întregi de copii vor avea de suferit de pe urma sabotajului făcut în mod repetat în Consiliul Local”, a spus edilul, conform Agerpres.

”În faţa răspunsului de astăzi al celor care conduc la nivel local Municipiul Braşov pot doar să îmi exprim dezamăgirea. Surprinderea faţă de ceea ce reprezintă, până la urmă, refuzul de primi cu titlu gratuit o bază sportivă ce urma să servească tot braşovenilor.

Pe această cale, cu părere de rău, trebuie să spun că disponibilitatea noastră de a mai realiza acest parteneriat cu Municipalitatea Braşov încetează de astăzi!”, precizează Ion Ţiriac, în scrisoarea transmisă, în data de 30 martie, primarului Braşovului.

Distribuie articol:

COMENTARII

Clasament Superliga

Data provided by Scoreaxis

Populare

Articole similare
Recomandari

Parteneri
Recomandari

exquis
Loading RSS Feed
blacknews
Loading RSS Feed