Ion Ţiriac, implicat într-un scandal uriaş! Acuzaţii dure la adresa magnatului. Răsturnare totală de situaţie în cazul Simonei Halep

Ion Ţiriac, implicat într-un scandal uriaş! Acuzaţii dure la adresa magnatului. Răsturnare totală de situaţie în cazul Simonei Halep. Ultimele afirmaţii grave ale fostului mare jucător de tenis nu au rămas fără răspuns.

Ion Ţiriac se implică serios în cazul de dopaj al Simonei Halep. Magnatul a făcut acuzaţii deosebit de grave, în urmă cu câteva zile.

Ion Ţiriac, implicat într-un scandal uriaş!

Ion Țiriac a lansat un atac virulent la adresa unui laborator din România care i-ar fi „maltratat” o probă de sânge Simonei Halep. Acum, şefa respectivului laborator se apără și povestește cum au stat lucrurile.

„Ce să spun despre Simona, că nu ştiu mai multe decât voi, pentru că nu are voie să vorbească, sau a fost sfătuită să nu vorbească.

Însă, având în vedere că acum ştim că proba de sânge a fost oarecum maltratată, să nu-i spun altfel, în România, luată la 5:30 dimineaţa, şi trebuia în trei ore să fie la minus 3 grade, în nu ştiu ce laborator… aia nu ar fi trebuit să fie admisă niciunde. Luată şi după atâta timp”, a spus Ţiriac.

Acum, a venit şi replica pentru magnat. Cristina Stan, directoarea respectivului laborator din București acreditat WADA, vorbește pe larg despre respectiva probă a fostului lider WTA, conform iamsport.ro.

„Domnul Țiriac trebuie să susțină toate afirmațiile pe care le face. Trebuie să aibă și dovezi în sensul acesta.

Cerințele WADA (n.r. Agenția Mondială Antidoping) sunt foarte drastice. Prin acreditarea primită se dovedește competența laboratorului, a personalului, de a emite rezultate valide. Se evaluează tot, de la recepție la aparatură, la condiții, tot.

Noi nu avem de unde să știm a cui este proba. Laboratorul lucrează cu coduri, nu cu numele sportivilor. Autoritatea de testare (n.r. ITIA – Agenția Internațională pentru Integritate în Tenis) este singura instituție competentă.

Trebuie să avem răbdare. Toate datele necesare au fost depuse la Tribunalul de Arbitraj Sportiv și în curând vom avea o decizie. Și o motivare a hotărârii și vom vedea atunci cine și cum a greșit.

Probele se păstrează în incinte frigorifice, acolo unde temperatura este monitorizată 24 de ore din 24. Deci totul este supravegheat. Proba este însoțită de termometru, de data loger, de la momentul recoltării și până este pusă pe omogenizator.

La noi, totul este procedural, înregistrat. Există dublă verificare de la recepție și până după raportarea rezultatelor. Laboratorul își ia toate măsurile pentru a diminua riscurile unei erori. Pentru că un risc nu-l poți aduce la zero oricât ai vrea. Totul este înregistrat, oricum”, a spus Cristina Stan.

Distribuie articol:

COMENTARII

Clasament Superliga

Data provided by Scoreaxis

Populare

Articole similare
Recomandari

Parteneri
Recomandari

exquis
Loading RSS Feed
blacknews
Loading RSS Feed