Începe circul în Qatar? VAR-ul a intervenit în favoarea țării-gazdă! Lumea s-a agitat pe rețele după ce, în primă fază, n-a fost clar ofsaidul de la golul Ecuadorului

Tribunele au înghețat în minutul 3 al partidei dintre Qatar și Ecuador. Valencia deschisese scorul pentru oaspeți, în ciuda unor așa-zise speculații de blat cu 8 dintre fotbaliștii sud-americani.

Dar după consultările din camera VAR, arbitrul Daniele Orsato a decis să anuleze golul ecuadorianului. Iar primul set de reluări TV n-au fost deloc elocvente, ceea ce a generat un val de hate pe rețelele de socializare, la adresa țării-gazdă, care părea favorizată de arbitrii.

Însă după ce au prezentat reluările digitale, la aproximativ 10 minute după, s-a dovedit că decizia a fost una extrem de corectă. Fotbalistul ecuadorianul Plata se afla într-un ofsaid milimetric în momentul în care a jucat mingea.

Așadar, italienii Massimiliano Irrati și Paolo Valeri și polonezul Tomasz Listkiewicz care se află în cabina VAR, au judecat corect. În brigada de pe ”Al Bayt” există și un român, Isvan Kovacs este cel de-al patrulea oficial, rezerva lui Orsato.

Revenind la Valencia, 13 minute mai târziu, ecuadorianul a obținut o lovitură de la 11 metri, a transformat-o, iar în minutul 31 s-a înălțat superb și a reușit al doilea gol la Cupa Mondială din Qatar, fiind primul marcator, dar și primul fotbalist care bifează dubla, la actuala ediție.

Distribuie articol:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Populare

Articole similare
Recomandari

Parteneri
Recomandari