Idolul lui Guardiola revine în Premier League, după ce Frank Lampard a fost demis

În Premier League se fac mișcări interesante de trupe. După demiterea lui Frank Lampard, Everton vrea să îl aducă pe Marcelo Bielsa.

Marcelo Bielsa are o relație specială cu Pep Guardiola, cel care a mărturisit că argentinianul este modelul său.

Bielsa, experiență în Premier League

Potrivit Daily Mail, Marcelo Bielsa are cele mai multe şanse, deoarece este în prezent liber de contract. El cunoaște bine Premier League, după ce a condus Leeds din iulie 2018 până în februarie 2022.

„Bielsa va cere sprijin pe piaţa transferurilor şi noi jucători în timp ce Everton luptă pentru supravieţuirea sa. Se are în vedere o strategie de transferuri şi Bielsa va trebui să fie convins înainte de a accepta să preia echipa şi să revină în Premier League”, notează Daily Mail.

Penultima în clasamentul Premier League, Everton este la egalitate de puncte cu lanterna roşie, Southampton, diferenţa fiind făcută de golvaeraj  (-13 faţă de -18 ).

Fost antrenor la Olympique Marseille şi OSC Lille, Bielsa, în vârstă de 67 de ani, a condus Leeds de 170 de ori, reuşind promovarea în Premier League.

Idolul lui Pep Guardiola

Era octombrie 2006, iar Pep Guardiola, în vârstă de 35 de ani, care la acea vreme încă juca la echipa mexicană Dorados de Sinaloa, a călătorit peste 8.000 de kilometri pentru a se întâlni cu un antrenor a cărui activitate o admira de la distanță. Voia sfaturi, pentru a afla dacă o mutare în management era potrivită pentru el.

Marcelo Bielsa se afla în mijlocul unei lungi perioade de reflecție, după ce părăsise funcția de selecționer al echipei naționale a Argentinei cu doi ani mai devreme. Dar a fost fericit să îi primească pe Guardiola și pe prietenul său, scriitorul și regizorul David Trueba, în casa sa de lângă Buenos Aires pentru a răspunde la întrebări.

„Nu voi uita niciodată cât de blând, cât de amabil a fost cu mine când nu eram absolut nimeni în lumea fotbalului în ceea ce privește managementul și cum și-a împărtășit cunoștințele”, își amintește Guardiola în documentarul Sky Sports El Loco și Leeds.

„Vorbeam despre fotbal, dar nu doar despre fotbal”.

Distribuie articol:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Populare

Articole similare
Recomandari

Dezvăluiri șocante în cazul Victor Pițurcă! S-ar ascunde adevărul: ‘O spun pe șleau’

Victor Pițurcă, fost selecționer al României, este implicat într-un...

Simona Halep a rămas mască! Antrenorul româncei, umilit în direct. Greşeala imensă pe care a comis-o

Simona Halep este suspendată temporar din tenis după ce...

Cutremur în fotbal! Ce se întâmplă cu Leo Messi. Anunţ de ultimă oră despre campionul mondial

Leo Messi a reușit să câștige Campionat Mondial cu...

Parteneri
Recomandari