Hagi şi Gică Popescu, dați afară! Dezvăluirea care va șoca pe toată lumea: ‘Luați-vă gențile și plecați’

Hagi şi Gică Popescu au fost protagoniștii unui moment mai puțin cunoscut. Anghel Iordănescu a povestit abia acum tot ce s-a întâmplat.

Fostul selecționer al României a vorbit despre cea mai bună perioadă a naționalei, între 1993 și 1998. Tricolorii au ajuns în sferturile de finală la Mondialul din 1994 și au jucat și la Cupa Mondială din 1998.

Iordănescu a vorbit despre cum a reușit să țină în mână vestiarul și a recunoscut că mereu a dorit ca la echipă să fie ordine și disciplină. Nu a tolerat nicio abatere.

„Deși eram exigent, eram un antrenor apropiat de jucători, țineam la ei și-i iubeam, am încercat să-i înțeleg și să-i ajut. La început mi-a fost puțin greu. Era foarte multă debandadă la echipa națională. Vă dați seama, erau personalități mari: Gică Popescu, Hagi, Ilie Dumitrescu, Dan Petrescu, Lupescu, Răducioiu, Dorinel Munteanu, Selymeș, jucători de mare valoare, care jucau în străinătate”, și-a amintit Iordănescu în cadrul podcst-ului „Profu de Sport”.

Hagi și Popescu au vrut să plece din cantonament

Anghel Iordănescu a amintit și un episod care i-a avut în prim plan pe Hagi și Popescu.

„Eram în cantonament, înaintea unui meci, cred că era amical. Au venit la mine Gică Hagi și cu Gică Popescu și mi-au spus: «Nea Puiu, suntem supărați, suntem obosiți….». Avuseseră un rezultat negativ.

Și-mi zic ei: «Te rugăm din suflet, lasă-ne și pe noi până mâine la prânz, iar mâine venim fresh în cantonament și vă promitem că facem, că dregem».

Le-am răspuns: «Spuneți-mi de ce trebuie să vă las pe voi doi și să nu-i las și pe ceilalți?» Iar ei au spus: «Dom’le, dar noi am avut un program greu, a fost nu știu ce rezultat».

Le-am zis: «Uite care este treaba! Vreți să plecați? Luați-vă gențile și plecați! Dar nu trebuie să mai reveniți mâine la 12:00 înapoi. Vă duceți și stați lângă familia voastră, să vă simțiți bine, să vă refaceți și vă vedeți de treaba voastră. Iar noi, cei care rămânem aici, ne vedem de treaba noastră». Au rămas, au ales echipa națională”, a mai povestit fostul selecționer.

Distribuie articol:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Populare

Articole similare
Recomandari

Parteneri
Recomandari