Hagi și Duckadam intervin în scandalul scandărilor xenofobe: `O prostie! S-a creat un precedent periculos! Nu oprești meciul, evacuezi suporteri!`

Meciul Sepsi – FCU Craiova a fost oprit definitiv de arbitrul Andrei Chivulete în minutul 26, din cauza scandărilor xenofobe ale facțiunii Peluza Sud a galeriei oltene. Comisia de Disciplină va decide sancțiunile, dar Gică Hagi crede că partida nu trebuia suspendată.

„În Europa nu s-a oprit niciodată un meci când cineva a strigat ceva. Eu sunt machidon. Poate mâine vine cineva și zice: «Afara, afara cu machidonii din țară». Zice, dar nu înseamnă că plec. În cupele europene nu s-a oprit vreun meci, s-au evacuat cei recalcitranți.

Nu poți să oprești un meci. Înainte de asta trebuie să scoți suporterii din stadion. La un meci al nostru cu Dinamo, suporterii au fost evacuați. Televiziunea plătește bani, meciul trebuie să se vadă, să se joace. S-a creat un precedent foarte periculos”, a spus antrenorul Farului, la emisiunea „Fotbal Club”, de la Digi Sport.

„Noi facem tot timpul premiere!”

Și Helmuth Duckadam a răbufnit. „Mi se pare o prostie! Dar noi tot timpul facem premiere, de ce să nu fie și aici o premieră? Părere mea este că trebuia să se rezolve foarte simpu. Bine, trebuia și arbitrul să aibă această putere, sau Federația, sau observatorul.

Eu aș fi propus să fie oprit jocul, să fie evacuați acei suporteri din stadion și să se reia jocul. Dacă nu puteau fi evacuați suporterii, trebuia să fie întrerupt jocul, iar, după 24 de ore, era reluat jocul fără spectatori din minutul oprit.

Așa… suferă un club, suferă jucătorii, pentru că, la Craiova, sunt foarte mulți jucători care habar n-au ce înseamnă Ținutul Secuiesc, ce înseamnă imnul și așa mai departe. Ei au venit să câștige niște bani. De ce să sufere jucătorii pentru câțiva oameni care au un război cu Mititelu?

Eu cred că ar trebui revizuită această politică: «Domne, evacuăm frumos acei suporteri recalcitranți, le dăm amenzi, îi interzicem pe stadion. De ce să sufăr eu, care merg la meci să văd spectacol și am plătit bilet?».

Arbitrul și observatorul ar trebui să poată să ia această decizie (n.r. să fie evacuați suporterii). Dacă nu suntem în stare să evacuăm 100-300 de suporteri, înseamnă că nu suntem pregătiți cu nimic în țara asta! S-a creat un precedent. Așa… putem să oprim fiecare meci. Au fost atâtea situații în care se putea opri un meci. Nu știu cine va profita de această oprire, pentru că, în niciun caz, fotbalul”, a spus Helmut Duckadam pentru Antena Sport.

Distribuie articol:

COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Clasament Superliga

Data provided by Scoreaxis

Populare

Articole similare
Recomandari

Parteneri
Recomandari

exquis
Loading RSS Feed
blacknews
Loading RSS Feed