Gică Popescu nu a mai rezistat. A dat de pământ cu patronii cluburilor din Liga 1: ‘Unde să mai joace? Rup băncile de rezervă’

Gică Popescu este extrem de dezamăgit de rezultatele obținute de naționalele României de tineret și juniori. Fostul internațional susține că numărul mare de stranieri care joacă în Liga 1 afectează dezvoltarea jucătorilor români.

Popescu arată cu degetul spre cluburi, considerându-le vinovate pentru ceea ce se întâmplă la echipele naționale.

„Dacă facem o statistică şi ne uităm la jucătorii care au participat la aceste acțiuni, câţi dintre ei joacă la echipele de club? Nu știu dacă jumătate dintre ei sunt titulari la echipele de club. Cei mai mulți patroni din Liga 1 doresc ca echipele lor să rămână în Liga 1, pentru că trăiesc din drepturile de televiziune. Așa că foarte multe echipe de Liga 1 sunt pline de jucători străini de calitate medie, care vin din campionate slabe şi îşi își găsesc refugiul la echipe din România, unde câștiga 5.000 – 6.000 de euro. Iar jucătorii de la echipele naționale de tineret rup băncile de rezerve.

Băi oameni buni, dacă finanțați echipe din banii publici ar trebui să fie pentru români, nu pentru străini! Nu putem să plătim din bani publici, iar 80% din jucători să fie străini.

Jucătorii de la echipele naţionale rup băncile de rezervă şi joacă străini aduşi la final de carieră, că dacă ar avea calitate ar sta în Belgia. Nu se duc acolo pentru că nu au valoare şi vin aici, iar antrenorii spun că sunt jucători cu experienţă. De ce am nevoie de jucători cu experienţă? Fac performanţă?

Dacă ai aduce jucători de afară şi ai juca în cupele europene, ai reprezenta fotbalul românesc în cupele europene ar fi de înţeles.

Băi oameni buni, unde să mai joace cei de la loturile de juniori dacă vin străinii şi le iau locul? Străini care sunt de calitate îndoielnică…”, a declarat Gică Popescu la PrimaSport.

Distribuie articol:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Populare

Articole similare
Recomandari

Parteneri
Recomandari