Gianni Infantino a descins în Qatar: Preşedintele FIFA vrea să se asigure că se respectă drepturile omului înaintea Cupei Mondiale

Preşedintele FIFA, Gianni Infantino, a afirmat, miercuri, că s-a instalat în Qatar ca să monitorizeze şi să coordoneze cu autorităţile din ţara arabă aplicarea reformelor introduse de regimul de la Doha privind drepturile omului, în special al muncitorilor migranţi, înaintea Cupei Mondialepe care o va găzdui emiratul, informează agenţia EFE, potrivit agerpres.

„Îmi instalez cartierul general aici la Doha, voi locui aici şi voi merge zilnic să mă întâlnesc cu autorităţile guvernamentale pentru a mă asigura că aceste reforme se aplică şi dacă nu există încălcări ale acestor drepturi”, a spus Infantino, prezent la deschiderea Forului Economic din Qatar.

Preşedintele FIFA a îndemnat ca „toată lumea să vadă faptele şi rezultatele lor” şi a apărat reforme precum eliminarea „kafala” – sistemul care împiedica migranţii să părăsească ţara – şi garantarea salariului minim.

„Protejăm pe cât posibil drepturile omului şi ale muncitorilor migranţi”, a adăugat el, subliniind importanţa paşilor făcuţi în acest domeniu.

Totodată, Infantino şi-a exprimat încrederea în faptul că comunitatea LGBT „va fi binevenită în Qatar”, dar va trebui să respecte cultura locală.

Drepturile Omului în Qatar sunt un subiect sensibil în această ţară, fiind în atenţia ONG-urilor internaţionale, care au criticat autorităţile locale că încalcă flagrant aceste drepturi.

Cupa Mondială de fotbal va avea loc în Qatar, în perioada 21 noiembrie-18 decembrie 2022.

Distribuie articol:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Populare

Articole similare
Recomandari

Noi probleme pentru Edi Iordănescu! George Puşcaş nu mai are echipă. Unde ar putea ajunge atacantul român

Noi probleme pentru Edi Iordănescu în perspectiva ultimelor două...

Rafa Nadal abandonează Wimbledon 2022?! Anunţ teribil al legendarului jucător: ‘Sunt îngrijorat’ / Video

Rafa Nadal abandonează Wimbledon 2022?! Anunţ teribil al legendarului...

De ce a lipsit Florinel Coman de la amicala dintre FCSB cu CS Mioveni: motivul este surprinzător

FCSB a câștigat al treilea meci din perioada de pregătire...

Conflict pe banca PSG! Lionel Messi si Kylian Mbappe, opinii diferite despre un coechipier

Viitorul lui Neymar (30 de ani) la PSG este incert în momentul de...

Parteneri
Recomandari