Francezii au tupeu! Anunţ incredibil despre Simona Halep. Verdictul care va stârni un scandal uriaş

Francezii au tupeu! Anunţ incredibil despre Simona Halep. Verdictul care va stârni un scandal uriaş. Sunt dezvăluiri incredibile din cazul de dopaj care i-a adus româncei 4 ani de suspendare.

Suspendarea de 4 ani primită de Simona Halep în cazul procesului de dopaj, pe lângă faptul ca a fost foarte dezbătut în presa din România, a făcut ca francezii să redacteze un material foarte amplu.

Anunţ incredibil despre Simona Halep

Verdictul și cazul Simonei Halep în procesul de dopaj este un prim subiect la nivel mondial, în care părerile sunt foarte împărțite. Unii sunt convinși că fostul lidet WTA ar fi nevinovată, pe când alții cred că sportiva a fost taxată corespunzător.

Jurnaliștii francezi au analizat probele din dosar și au ajuns la concluzia că „ar fi imposibil ca românca să nu fi trișat”.

„Tenisul nu a fost ferit de dopaj, iar un nou caz a făcut vâlvă în ultimele zile. Simona Halep, fost număr 1 mondial și câștigătoare a turneelor de la Roland Garros și Wimbledon, a fost depistată pozitiv cu o substanță dopantă în urmă cu un an.

Agenția Internațională pentru Integritate în Tenis (ITIA) a pronunțat recent o sancțiune: suspendare de 4 ani pentru românca de 31 de ani. Dar povestea nu se termină aici.

Când problema a izbucnit la sfârșitul anului trecut, multă lume a crezut că este o glumă proastă, având în vedere reputația Simonei Halep în circuitul feminin.

Românca reprezintă unul dintre cele mai cunoscute nume din ultimii zece ani în WTA, dar cazul ei face furori. Iar dacă e să ne luăm după raportul ITIA, dopajul nu lasă loc de îndoială… Cu toate acestea, mulți încă mai cred că este nevinovată.

Dacă ne uităm la detalii, ar fi imposibil ca românca să nu fi trișat. Având în vedere toate probele analizate. Mai mult, în pașaportul ei biologic au fost găsite nereguli. Ceea ce implică o intenție de dopaj la un moment dat”, se arată pe Le10Sport.com.

Simona este sprijinită mondial

Francezii sunt de părere că, totuși, ar putea exista o întorsătură de situație, în cazul suspendării. Datorită faptului că Simona Halep este susținută de nume foarte importante.

Jurnaliștii menționează inclusiv numele lui Jean-Claude Alvarez, directorul laboratorului de toxicologie de la Spitalul Universitar din Garches. Acesta a transmis într-un interviu acordat pentru L’Equipe că o consideră pe Simona nevinovată.

„Simona Halep a făcut apel direct la decizie, iar mulți o susțin și nu cred că este vinovată. Fostul nr. 1 și-a bazat apărarea pe faptul că a luat suplimente alimentare contaminate cu produsul dopant Roxadustat.

Cu trei zile înainte de testul pozitiv, ea chiar a fost testată negativ, și susține că administrarea acestui produs ar fi avut un impact negativ asupra performanțelor sale sportive.

Dacă lucrurile s-ar încheia aici, Simona Halep ar fi suspendată până în 2026. Ceea ce ar însemna sfârșitul carierei sale, întrucât va avea 35 de ani atunci.

Cu toate acestea, mulți din lumea tenisului și din lumea medicală cred în nevinovăția ei. După cum a dezvăluit Jean-Claude Alvarez, directorul laboratorului de toxicologie de la Spitalul Universitar din Garches, într-un interviu acordat în urmă cu câteva zile pentru L’Equipe”, mai notează sursa citată.

Momentan, Simona Halep mai are de ispășit 3 ani din suspendarea de 4 ani pe care a primit-o. Situația s-ar putea schimba odată cu apelul pe care Halep îl va face la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) de la Lausanne.

Distribuie articol:

COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Clasament Superliga

Data provided by Scoreaxis

Populare

Articole similare
Recomandari

Parteneri
Recomandari

exquis
Loading RSS Feed
blacknews
Loading RSS Feed