Doliu imens în lumea muzicii! Un cântăreț legendar s-a stins din viață. Ce pasiune secretă avea

Franco Gatti, solistul trupei Ricchi e Poveri, a încetat din viață la vârsta de 80 de ani.

Născut la Genoa în 1942, legendarul artist a declarat în presa din Italia că în perioada în care era adolescent mergea deseori pe stadion să susțină echipa locală, Genoa.

Cine a fost Franco Gatti

Franco Gatti a fost unul dintre cei patru membri ai grupului muzical Ricchi e Poveri, născut în 1967 şi redenumit astfel de Franco Califano pentru că, spunea el, erau „bogaţi în idei, dar săraci în bani”. Născut ca un cvartet polifonic, grupul a fost format din două voci masculine, din „mustaţa” Franco Gatti şi „blondul” Angelo Sotgiu, şi două voci feminine, „bruneta” Angela Brambati şi „blonda” Marina Occhiena. Occhiena a părăsit grupul în 1981 şi au continuat călătoria ca trio.

După o carieră cu mari succese internaţionale precum „Sarà perchè ti amo”, „Che sarà”, „Se m’innamoro”, „La prima cosa bella”, „Mamma Maria” şi „Voulez vous danser”,  în 2016, Franco Gatti a părăsit Ricchi e Poveri pentru a se dedica mai mult familiei sale, după ce şi-au pierdut fiul în mod tragic. „O simplă alegere de viaţă”, a spus el, urându-le însoţitorilor săi încă multe succese.

Ricchi e Poveri

La un an de la plecarea sa, Angela şi Angelo au decis să încerce aventura în duo. Marea reuniune, pe scena festivalului de la Sanremo, cu revenirea triumfală a lui Franco şi Marina a fost o lovitură dată de managerul Danilo Mancuso şi consacrată pe scena teatrului Ariston, în anul 2000, cu ocazia împlinirii a 50 de ani de melodia „La first thing beautiful” şi prima participare la Festivalul din 1970.

Pentru Franco, revenirea la Ariston a fost un fel de compensare artistică şi morală, având în vedere că tocmai la Sanremo, în 2013, aflase vestea tragică a morţii subite a fiului său Alessio, de doar 23 de ani, găsit fără viaţă în locuinţa sa din Nervi, în Genova. În această circumstanţă, Franco a fost forţat să părăsească Sanremo, unde trebuia să cânte cu Ricchi e Poveri şi să primească un premiu pentru întreaga carieră, conform La Repubblica.

Distribuie articol:

COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Clasament Superliga

Data provided by Scoreaxis

Populare

Articole similare
Recomandari

Parteneri
Recomandari

exquis
Loading RSS Feed
blacknews
Loading RSS Feed