Djokovic, în cădere liberă în clasamentul ATP: Sârbul va ieși din top cinci

Novak Djokovic va părăsi primele cinci poziții în clasamentul ATP pentru prima dată din 2018 după Wimbledon, într-o cădere în clasament pe care nu poate să o oprească din cauza lipsei de puncte de clasament oferite de Grand Slamm-ul londonez.

Djokovic va coborî până pe locul 7 mondial din cauza faptului că nu-și va putea apăra punctele de la Wimbledon, într-un an în care a câștigat doar Openul Italiei.

Pe lângă faptul că a pierdut puncte din cauza controversei legate de viza de la Australian Open și cu potențiale probleme și la US Open, situația ar putea deveni și mai rea pentru sârb, conform mediafax.ro.

De asemenea, din cauza faptului că nu a jucat înainte de Wimbledon, nu va exista nicio victorie la un turneu mai mic pentru a atenua eventuala cădere, astfel că va pierde 2000 de puncte.

În plus, Novak Djokovic ar putea lipsi de la US Open din cauza menținerii interdicției impuse de Statele Unite asupra călătorilor internaționali nevaccinați.

În cazul în care nu se va produce o relaxare a orientărilor în următoarele două luni, Djokovic pare să rateze participarea la încă un turneu major pe suprafață dură. Vineri, autoritățile americane au anunțat că cei ce intră în țară nu vor mai avea nevoie de un test negativ pentru coronavirus. Cu toate acestea, cerința de a avea o „stare de vaccinare completă” rămâne în continuare în vigoare, fără a se preciza cât timp va rămâne această regulă.

În situația actuală, reticența lui Novak Djokovic de a se vaccina împotriva coronavirusului îl exclude de la cel de-al patrulea și ultimul Grand Slam al sezonului, care se joacă la New York. Sârbul a lipsit deja la începutul acestui an de la Australian Open, unde a câștigat nouă titluri.

Atunci când Djokovic a ratat Australian Open din cauza reticenței sale de a se vaccina, el a recunoscut că ratarea unor evenimente era un preț pe care era dispus să îl plătească.

Distribuie articol:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Populare

Articole similare
Recomandari

Neymar a găsit metoda. Ce a făcut pentru ca jucătorii sud-coreeni să nu-l faulteze

Brazilia s-a calificat în sferturile de finală ale Cupe...

Pele, mesaj emoționant din spital: `Mă voi ruga pentru fiecare dintre voi.`

Pele, legendarul fotbalist brazilian, se află internat într-un spital...

Parteneri
Recomandari