Dezastru după derby-ul FCSB-Rapid! Amenzi şi interdicţii pentru suporteri. Anunţul venit de la forţele de ordine

Dezastru după derby-ul FCSB-Rapid! Amenzi şi interdicţii pentru suporteri. Anunţul venit de la forţele de ordine.

FCSB a primit nota de plată! Ce s-a întâmplat după derby-ul cu Rapid, câștigat de giuleșteni cu scorul de 5-1.

FCSB a fost amentată

FCSB a fost amentată! În minutul 35 al partidei, la scorul de 3-0 pentru Rapid, suporterii gazdelor au pornit un show pirotehnic de amploare. De asemenea, aceștia au aruncat zeci de torțe și fumigene pe gazon, iar jocul a fost întrerupt.

În plus, la stația de amplificare a Arenei Naționale a fost transmis un mesaj pentru galeria vicecampioanei, din cauza unor scandări rasiste. Arbitrul partidei a anunțat că meciul poate fi oprit din cauza acestora.

În final, echipa lui Gigi Becali a fost amendată de către Jandarmerie, iar doi fani au fost interziși pe stadioane, pentru 6 luni. 17 suporteri au fost amendați, iar alți 18 riscă să se aleagă cu dosare penale.

Comunicatul publicat de Jandarmeria Capitalei

„Au fost constatate și întocmite 18 acte de sesizare în vederea înaintării către organele abilitate, astfel:

– 16 acte de sesizare în conformitate cu prevederile Legii nr. 126/1995 privind regimul materiilor explozive;

– un act de sesizare în conformitate cu prevederile art. 372 Cod Penal (portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase);

– un act de sesizare în conformitate cu prevederile Legii nr. 4/2008 privind prevenirea și combaterea violenței cu ocazia competițiilor și a jocurilor sportive (pentru interdicția unei persoane de a se afla în incinta arenei sportive)

De asemenea, au fost aplicate 17 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 7.750 de lei, astfel:

– 11 sancțiuni contravenționale în conformitate cu prevederile Legii nr. 4/2008 privind prevenirea și combaterea violenței cu ocazia competițiilor și a jocurilor sportive;

– 5 sancțiuni contravenționale în conformitate cu prevederile Legii nr. 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice;

– o sancțiune contravențională în conformitate cu prevederile Legii nr. 349/2002 pentru prevenirea și combaterea efectelor consumului produselor din tutun

Totodată, au fost aplicate 2 sancțiuni complementare privind interzicerea accesului la competițiile sportive pe o perioadă de 6 luni. În continuare se fac verificări pentru identificarea și sancționarea altor persoane care au încălcat cadrul legal în vigoare.

Organizatorului jocului sportiv i-a fost aplicată o sancțiune contravențională, cu amendă, în valoare de 10.000 de lei, iar societății specializate de pază două sancțiuni contravenționale, cu amendă, în valoare totală de 20.000 de lei.

Toate acestea în conformitate cu prevederile Legii nr. 4/2008 privind prevenirea și combaterea violenței cu ocazia competițiilor și a jocurilor sportive, pentru nerespectarea obligațiilor ce le revin”, s-a arătat în mesajul Jandarmeriei.

Distribuie articol:

COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Clasament Superliga

Data provided by Scoreaxis

Populare

Articole similare
Recomandari

Parteneri
Recomandari

exquis
Loading RSS Feed
blacknews
Loading RSS Feed