David Popovici, secretul succesului. ‘De la căpuț pleacă totul’

La doar 17 ani, David Popovici a impresionat o lume întreagă după ce a devenit dublu campion mondial la Budapesta.

Într-un interviu acordat pentru Euronews, David Popovici a dezvăluit ce pasiuni are, cine este sportivul care l-a inspirat, dar și ce ar schimba în România.

Atunci când nu înoată, campionul mondial își petrece timpul cu prietenii ca orice adolescent, citește filosofie sau se plimbă cu bicicleta. Înainte de a alege sportul, David și-a dorit să fie magician, călugăr shaolin sau actor.

„În sport este important să fii puternic mental, să îți controlezi emoțiile, să nu iei în seama presiunea. Mama e bucuroasă să citesc. Mi-a plăcut filosofia din care am învațat că pot controla doar ceea ce este în puterea mea să controlez și să învăț din fiecare experiență, bună sau mai puțin bună”, a spus tânărul înotător pentru euronews.ro.

David Popovici, fascinat de Kobe Bryant

David Popovici a fost mereu fascinat de regretatul Kobe Bryant de la care a învățat un lucru foarte important.

„De la Kobe Bryant am învățat un lucru simplu: de la căpuţ pleacă totul”, a mai spus campionul mondial pentru aceeași sursă.

Tânărul își propune să obțină în următoarea perioadă rezultate cât mai bune și să facă o figură frumoasă la olimpiada de la Paris.

„Muncim pentru Paris 2024 încă de pe acum. Îmi propun să am timpi buni. La Tokyo am obținut mai mult decât ne-am propus: am dorit calificarea într-o finală și am reușit calificarea în două finale olimpice. Să fiu printre primii 8 din lume la 100 si 200 liber a fost onorant și am fost foarte multumiți de rezultat.

Nu știu ce să răspund la “ce voi face diferit” pentru că Tokyo a fost o experiență excepțională pentru mine. La Tokyo a fost foarte bine, până la urmă rezultatul a fost de “al 4-lea cel mai bun din lume”, nu-i așa?”, a mai spus Popovici.

Distribuie articol:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Populare

Articole similare
Recomandari

Neymar a găsit metoda. Ce a făcut pentru ca jucătorii sud-coreeni să nu-l faulteze

Brazilia s-a calificat în sferturile de finală ale Cupe...

Pele, mesaj emoționant din spital: `Mă voi ruga pentru fiecare dintre voi.`

Pele, legendarul fotbalist brazilian, se află internat într-un spital...

Parteneri
Recomandari