David Popovici intervine în scandalul dopajului! Ce a spus campionul român. Simona Halep, direct vizată

David Popovici intervine în scandalul dopajului. Campionul român a vorbi despre cazul Simonei Halep.

Fosta campioană de la Wimbledon și Roland Garros a fost suspendată 4 ani pentru dopaj.

David Popovici intervine în scandalul dopajului

Simona Halep a fost suspendată pentru dopaj. Jucătoarea de tenis a avut un test pozitiv la roxadustat, dar și probleme cu pașaportul biologic. Halep spune că substanța a ajuns în corpul ei pentru o o pudră de keto colagen primită de la un colaborator a fost contaminată.

David Popovici a explicat ce face pentru a evita o asemenea situație. Campionul mondial și european la înot spune că este extrem de atent cu toate suplimentele.

„Uite, ăsta e un lucru despre care am fost întrebat de unul dintre șoferii de Taxi cu care am mers. Iau suplimente absolut obișnuite, ceva ce ia aproape toată lumea, vitamina C, vitamina D și încă niște chestii. Cum să explic, lucruri pe care trebuie să le ia sportivii, cum ar fi Beta-alanină.

Nu sunt un expert, sunt suplimente pe care le-am stabilit împreună cu nutriționistul și cu antrenorii mei. Toate sunt certificate anti-doping. Ăsta este un aspect foarte important.

Creatina am perioadă în care iau, am perioade în care e nevoie să creștem cumva masa musculară. E foarte bună și pentru creier. Fac destul de des niște analize, unele mai degrabă sportive unde mi se recoltează din deget destul de mult sânge”, a povestit David Popovici în podcastul „Starea Nației”.

„Dintr-o prostie, ajungi să fii acuzat că te dopezi”

David Popovici a dat mai multe explicații cu privire la suplimente.

„Există două mari categorii. Există suplimente certificate în doping pe care scrie «Doping free» sau «Play Safe».

Există o nișă de suplimente pe care scrie «»Certificat Anti-doping de X, Y, Z». Sunt două sau trei instituții care pot certifica și care garantează că suplimentele lor sunt curate.

Dar e esențial, cred eu, când ajungi deja la un nivel înalt de performanță, unde controalele anti-doping sunt de rutină, să folosești așa ceva. Nu ai vrea ca dintr-o prostie, dintr-o greșeală, să iei un supliment care să fi fost produs pe aceeași bandă cu un medicament care conține, de exemplu, pseudoefedrină, care e o substanță interzisă.

Să se fi strecurat puțin și uite, dintr-o prostie, ajungi să fii acuzat că te dopezi. E un aspect important pe care nu foarte multă lume îl cunoaște”, a mai spus Popovici.

Distribuie articol:

COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Clasament Superliga

Data provided by Scoreaxis

Populare

Articole similare
Recomandari

Parteneri
Recomandari

exquis
Loading RSS Feed
blacknews
Loading RSS Feed